0

П остановката "Отчаяни съпрузи" ще гостува за първи път в Белгия, в културния център Espace Lumen в Брюксел, на 25 февруари, съобщават от екипа. По думите им Espace Lumen е комплекс за културни събития, наричан "биещото сърце" на артистичния живот в белгийската столица, и предлага уникална обстановка, запазила духа на 60-те години на миналия век.

Постановката "Отчаяни съпрузи" ще гостува за първи път в Белгия, в културния център Espace Lumen в Брюксел, на 25 февруари, съобщават от екипа. По думите им Espace Lumen е комплекс за културни събития, наричан "биещото сърце" на артистичния живот в белгийската столица, и предлага уникална обстановка, запазила духа на 60-те години на миналия век.

Това е вторият град в чужбина, в който гостува спектакълът след три предварително разпродадени представления в Лондон в края на миналата година, припомнят организаторите.
Пиесата с участието на Бойко Кръстанов, Даниел Пеев-Дънди и Явор Бахаров поставя на сцената вечната тема за отношенията между жените и мъжете и комичните ситуации, в които изпада силният пол, особено когато трябва да се извинява и оправдава.


Сюжетът става много бързо разпознаваем от публиката, тъй като актьорите използват собствените си имена. Бойко току-що е зарязан от гаджето си с писмо. В отчаяния си опит да си я върне той разчита на съветите на приятелите си Явор, който е в 10-годишна връзка, и Даниел, тъкмо намерил нова приятелка.
Френската комедия от Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра е адаптирана към българската реалност и към самите актьори. Музикалната атмосфера идва от китарата на Димитър Захариев. Режисьор е Васил Дуев.