0

З аради епидемиологичната обстановка в страната организаторите на конкурсите „Мисис Баба“ и „Мистър Дядо“ отменят финала на конкурса. Така Иво Танев остава първият и единствен носител на титлата за дядо у нас досега.

По традиция единственият у нас конкурс за баби се провежда на 21 януари, когато се чества и Бабинден. Тринадесетото му издание обаче се оказа фатално и ще бъде отложено поне с около месец. Тази година желание за участие в него са проявили над 100 дами от цялата страна, споделиха организаторите. Заради непрекъснато растящия брой новозаразени повечето от финалистките са споделили притеснението си от участие във финала, тъй като самите те попадат в рисковата група на най-застрашени от ковид инфекцията.

„До момента в страната не са въведени ограничения и нови мерки за провеждане на публични събития, въпреки това смятам, че не е най-подходящото време и конкурсът може да изчака. Здравето на всички нас - гости, участници и екипа, е най-важно, смятам, че това е въпрос на лична отговорност и морал“, сподели пред „Телеграф“ организаторката на „Мисис Баба“ – Меги Савова.

Вирусът е причина да бъде отменено и световното издание на конкурса „Мисис Баба на вселената“, чийто домакин трябваше да бъде България. Въведените мерки и изисквания за сертификати и ваксини по света създават изключително неудобство на мераклийките за корона.