0

Х итовата поредица на HBO и RAI „Гениалната приятелка“, базирана на едноименния бестселър на писателката Елена Феранте, се завръща с трети сезон.

Хитовата поредица на HBO и RAI „Гениалната приятелка“, базирана на едноименния бестселър на писателката Елена Феранте, се завръща с трети сезон.

Новата порция епизоди ще се появи в стрийминг платформата НВО Go утре под слогана „Тези, които си отиват, и тези, които остават“, каквото е заглавието и на книга №3 от поредицата на Феранте.

Сериите ще са осем на брой, а на режисьорския стол за тях сяда Даниеле Лучети, който поема щафетата от Саверио Констанцо.

Очаква се всички основни попълнения в каста да се завърнат, начело с Маргерита Мадзуко (Елена) и Гайа Джираче (Лила).

Припомняме, че предходните серии проследиха романа „Новото фамилно име“, който разказва какво се случва с главните героини, които са вече на 16 години. Лила стана жертва на домашен тормоз, но успя да се отскубне от лапите на съпруга си, а Елена не е примерната студентка, която се стреми да стане. Срещата с приятеля им от деството Нино Сараторе промени връзката на двете завинаги. На финалната права Лену сбъдна детската си мечта да публикува книга и дори си намери годеник, до като животът на Лила като че ли се обърна с главата надолу и тя дири щастието като самотна майка, която изкарва прехраната си във фабрика за салам.