0

А мериканският рапър Кание Уест, чието име чуваме напоследък чуваме все по-често около раздялата му с риалити иконата Ким Кардашиян, обяви подробности около продължението на тавата си Donda. След като в края на 2021-а издаде първата й част след няколко отлагания, сега суперзвездата обяви, чe ще представи Donda 2 на специален концерт под надслова DONDA Experience Performance. Той ще се проведе в LoanDepot Park в Маями на 22 февруари в деня на излизането на албума.

Американският рапър Кание Уест, чието име чуваме напоследък чуваме все по-често около раздялата му с риалити иконата Ким Кардашиян, обяви подробности около продължението на тавата си Donda. След като в края на 2021-а издаде първата й част след няколко отлагания, сега суперзвездата обяви, чe ще представи Donda 2 на специален концерт под надслова DONDA Experience Performance. Той ще се проведе в LoanDepot Park в Маями на 22 февруари в деня на излизането на албума.

Въпреки това, познавайки изпълнителя, някои фенове вече изразиха недоверието си, че албумът ще е готов през февруари, тъй като за първата тава подобни обещания за точни дати, в които записът трябва да излезе, бяха чести, но не и изпълнени. Билетите за събитието вече са в продажба в мрежите не Live Nation на цени между 145 и 310 паунда.

По-рано тази седмица беше съобщено, че Уест, който смени името си на Йе, е организирал и частно слушане на продължението на Donda в Лос Анджелис. От същата вечер той сподели снимка с колегите си Дрейк, Травис Скот и Юнг Лийн, които вероятно също са присъствали.

Според непотвърдена от самия Кание информация изпълнителен продуцент на Donda 2 е Future, а обвинения в сексуално посегателство Мерилин Менсън също работи по албума, заради което към Уест вече бяха отправени многобройни нападки.

Kid Cudi, който се разписа с участие в първата тава,  обаче няма да се появи в албума, след като Уест публикува (вече изтрит) пост в социалните медии, в който се казва, че той ще бъде лишен от възможността да участва в записа поради приятелството си с комика Пийт Дейвидсън, който е и новото гадже на Ким Кардашиян.

„Kid Cudi няма да участва в Donda 2, защото е приятел със знаете кого“, написа 44-годишният музикант в публикация в Инстаграм, провокиран от „предателството“ от страна на колегата си. Веднага след това постът му бе залят с коментари, в които феновете му определиха действията му като „висша степен на детинство“. „Не е учудващо, че Ким Кардашиян е искала да се раздели с него“, гласят и други коментари. В друга публикация в Инстаграм пък Уест сподели снимка на себе си, Cudi, Дейвидсън и актьора Тимоти Шаламе на вечеря през 2019 г., но лицето на Дейвидсън беше зачертано.

Скоро след това сагата бе продължена и с отговор от самия Cudi, където той нарече колегата си „динозавър“. „Жалко, че изобщо не искам да участвам в ши*ания ти албум, динозавър. Всички знаят, че аз бях най-хубавото нещо в албума ти. Моля се за теб, братко“, написа той, а после добави коментар, че Бог отваря вратите на съдбата, за да може грешните хора да си тръгнат от живота ти, когато трябва.

Освен критика по отношение на Къди, Уест отправи обвинение и към Били Айлиш във връзка с един от последните й концерти, по време на който тя спря да пее, за да помогне на фен и каза "Чакам хората да се оправят, преди да продължа“. Вместо да я аплодира за действията й обаче, Кание възприе постъпката на Били като нападка към колегата си Травис Скот след трагедията на концерта на Astroworld, при която загинаха редица хора, след като тълпата излезе извън контрол.

„Хайде, Били, обичаме те. Моля, извини се на Трав и на семействата на хората, които загубиха живота си. Никой не искаше това да се случи. Трав нямаше никаква представа какво се случва, когато беше на сцената и беше много наранен от случилото се, и да, Трав ще бъде с мен в Coachella, но сега имам нужда от това Били да се извиня, преди да се кача на сцената.", написа той. От своя страна Били отговори: "Буквално никога не съм казвала нищо за Травис. Просто помагах на фен".