0

А ртистите, които ще вземат участие на платинения юбилей на Елизабет II на 4 юни, станаха ясни. Сред тях са сър Елтън Джон, Даяна Рос, Лин-Мануел Миранда, Куийн и Адам Ламбърт, Алиша Кийс.

Събитието, което ще се проведе в Бъкингамския дворец и ще отбележи 70-годишното управление на кралицата, ще вземат участие още Ханс Цимер, Ела Ейър, Крейг Дейвид, Мейбъл, Елбоу и Джордж Езра, Дюран Дюран, Андреа Бочели, Мими Уеб, Сам Райдър, Джакс Джоунс, Селест, Найл Роджърс, Сигала и Диверсити.

Групата Queen и Lambert ще открият шоуто, което ще продължи два часа и половина, докато Рос ще закрие представлението. 

Това ще е първото представление на Рос в Обединеното кралство от 15 години. „Имах честта да се срещам с кралицата много пъти през живота си, включително когато бях със семейството си“, каза Рос в изявление за BBC.

„Нейно величество е и продължава да бъде толкова невероятно вдъхновение за толкова много хора по света и аз бях абсолютно щастлива да получа покана да пея по такъв важен и исторически повод“, добави тя.

BBC също потвърди, че Дейвид Бекъм ще присъства на събитието и вечерта ще включва изненади от други изпълнители.

Род Стюарт, който ще присъства на тържеството, каза пред Би Би Си: „Кралица Елизабет служи невероятно на Обединеното кралство през последните 70 години и аз се радвам, че мога да се присъединя към нея в празнуването на нейния платинен юбилей с партито в двореца. Тя демонстрира на света какъв специален човек е и колко щастливи сме, че я имаме. Това ще бъде важен повод.”