0

С пектакълът Opera D’amore ще има второ издание. То ще се проведе на 11 октомври в зала 1 на НДК, а специален гост е звездата от "Великобритания търси талант“ Кони Талбот, която едва на 7 години успява да трогне до сълзи журито на формата и да стигне до финала, съобщиха организаторите.

По думите им световен музикален елит ще излезе на сцената в едно зрелищно визуално шоу - 3D мапинг, интерактивни декори, виртуална реалност и светлинни лазери. Докато изпълнителите са на сцената, реалността около тях ще бъде изградена от интерактивни декори.

Сред участници в Opera D’amore са мецосопраното Милияна Николич, Сузана Бранкини, тенорът Дарио ди Виетри и други.

За втора поредна година в Opera D’amore ще се включат Илина Михайлова, Росен Ненчев и Рейналдо Дроз, както и хорът и оркестърът на Софийската опера и балет.

Припомняме, че първото издание на Opera D`amore се състоя в зала "Арена Армеец" на 19 декември 2021 г. На сцената излязоха и Мария Гулегина, Марко Берти, Даниела Дякова, Кирил Манолов, Илина Михайлова, Росен Ненчев и Емил Павлов. Диригентската палка на музикалното събитие пък беше поверена на маестро Давид Хименес, племенник на големия Хосе Карерас.