0

О рганизацията PETA, която защитава правата на животните, изпрати официално писмо и парче изкуствена кожа на Риана. Певицата е една от малкото знаменитости, които продължава да носи палта с естествен косъм.

От РЕТА призоваха Риана да се откаже от естествената кожа и да дари палтата си на пострадалите при опустошителните трусове в Турция и Сирия, тъй като те се намират в тежко положение в студа.

Лиза Ланге - вицепрезидентът на PETA обяви, че е била провокирана от да напише писмо до Риана, след като наскоро забелязала изпълнителката облечена в палто, изработено от естествена кожа.

„Като майка Вие знаете какво е да се чувстваш защитен и да не искаш семейството ти да пострада“, пише в писмото си Ланге, като подчертава, че в момента продажбата на естествена кожа е забранена на територията на щата Калифирния, както и че множество известни дизайнери използват изкуствена кожа за изработката на моделите си.

„Помогнете за създаването на по-добър свят, в който вашите деца да растат, като преустановите носенето на кожа“, се казва още в позицията на организацията до Риана.

От PETA напомнят на изпълнителката, че над 44 000 души загубиха живота си след опустошителните земетресения с епицентър турския окръг Кахраманмараш, които засегнаха и Сирия. От организацията заявяват още, че мнозина се опитват да оцелеят при тежки зимни условия и призовават Риана да дари палтата си от естествена кожа на засегнатите.

„Не бихте ли искали да дарите палтата си за добра кауза“, пита от PETA и добавят. „Също така ви изпращаме красиво палто от изкуствена кожа, за да ви помогне да останете на топло, докато преминете в свят без жестокост“.