0

Л егендарната британска група „Депеш Мод“ показа язовир „Студена“ в последното си видео към парчето Wagging Tongue, част от новия им албум Memento Mori.

Главна роля в него изпълнява българската актриса Татяна Йолинска. Тя завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Ивайло Христов през 2021.

Черно и бяло

Черно-белият клип е заснет в края на зимата. В него участват и други български актьори и все още студенти, но самите Дейв Геън и Мартин Гор не са идвали у нас. „Депеш Мод“ представиха видеото в сряда вечерта и само за ден то бе изгледано над 200 000 пъти, като голяма част от гледанията идват от България. Причина за това е не само голямата фенска маса на бандата у нас, но и кадрите от язовира край Перник. Режисьор на видеото е Ед Кей от The Sacred Egg, a творчески ръководител е Антон Корбийн, който е създател на документалния филм за бандата - Depeche Mode: SPIRITS in the Forest. Memento Mori е 15-ият студиен албум на бандата, който излезе през март и е посветен на Анди Флетчър, който ни напусна точно преди една година. В момента бандата е на световно турне, което за съжаление няма да премине през страната ни.

Сюжет

Видеото започва с нашето момиче, което прави ангелски крила от бели рози, именно такова е и логото на новия албум. В стаята се намира и мъж, който мие чиниите. Главната героиня става от стола си и взима тебешир, с който пише на стената, че двамата трябва да поговорят, след което следва кадър, на който двамата се разхождат в гората, а след това действието отново се връща в къщата, където мъжът пише отговаря на дамата с тебешир на стената - дали може разговорът да не бъде само с писане, а тя му отвръща написано - че трябва да бъде казано. Двамата отиват на брега на язовир „Студена“, нареждат се на опашка на брега и чакат възрастен мъж да ги пусне във водата. Главните герои влизат в студената вода, навеждат се и потапят главите си. Поглеждат се и започват да говорят. Оказва се, че това е единственият им начин за комуникация. След което се прибират вкъщи, започват рутинните си ангажименти и си пускат музика.