0

Б ратя Аргирови си взеха званията „Почетни граждани на Пловдив“ половин година след като Общинският съвет ги гласува през юни. „Така се случи, че ние постоянно пътувахме, бяхме и в чужбина, и все не можехме да се засечем с кмета да ни ги връчи, затова той каза – хайде на коледното парти вече да го направим“, обясни пред „Телеграф“ Благовест.

Указ

Коледният купон на общината се е състоял в един от големите хотели под тепетата в понеделник вечер в присъствието на 300 служители в двете зали „Париж“ и „Москва“. Официалната част е била много впечатляваща – кметът Здравко Димитров и председателят на Общинския съвет инж. Александър Държиков са прочели указа, с който музикантите са удостоени със званието, при което всички присъстващи ги посрещнали на крака и с аплодисменти.

Шампиони

„Връчиха ни и ленти в бяло и светлосиньо – като аржентинското знаме. Брат ми се пошегува, че ни награждават като световни шампиони. Любо Нейков беше водещ и каза: „Ние не може да се сравняваме с братя Аргирови, но дайте и на нас поне по една значка“, разказва през смях певецът. Те спазили и традицията на общината почетните граждани на Пловдив да вписват своите послания в специална книга с луксозна кожена подвързия, в които благодарят за оказаната чест. „Велик момент“, възкликна шоуменът Богдан Томов. „Поздравления за признанието, което сте получили“, добави композиторът Доно Цветков, а техни приятели се пошегуваха, че вече безплатно ще пътуват в градския транспорт.