0

Е лтън Джон ще изнесе концерт в Белия дом тази седмица, за да ознаменува рекордната си кариера, докато британската суперзвезда продължава маратонското си прощално световно турне, пише БГНЕС.

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще бъдат домакини на изпълнителя на "Rocket Man" за "Нощ, в която надеждата и историята се римуват" на Южната морава в петък, съобщиха от Белия дом.

Администрацията заяви, че вечерта ще отбележи "обединяващата и лечебна сила на музиката, ще отдаде почит на живота и творчеството на сър Елтън Джон и ще почете ежедневните творци на историята в публиката".

И двамата Байдън ще произнесат речи на събитието, съобщиха от Белия дом.

Концертът, който следва изпълнението на Джеймс Тейлър миналата седмица, е част от завръщането на публичните събития в Белия дом след облекчаването на ограниченията заради COVID-19.

Това се случва, след като миналата седмица Байдън предизвика полемика в интервю, в което обяви пандемията за приключила. Въпреки това от гостите ще се изисква да се изследват преди да присъстват, съобщават американските медии.

75-годишният Елтън Джон е класиран на първо място сред соловите изпълнители в историята на американските класации в списъка на Billboard за 2019 г. на "Най-великите изпълнители на всички времена" и на трето място в общото класиране след „Бийтълс“ и „Ролинг Стоунс“. Турнето му "Farewell Yellow Brick Road" започна в Алентаун, Пенсилвания, през септември 2018 г. и ще включва повече от 300 концерта по целия свят, преди да приключи в Швеция през юли следващата година.