0

Ф илмът с Джони Деп "Жана Дю Бари" прави своя дебют в американските кина, което бележи завръщането на актьора на американска почва. Ограниченото разпространение обаче може да направи филма незабележим.

СЪТВОРИ ГАФЧЕ: Джони Деп поздрави Робърт Дауни Джуниър с фалшива снимка, свали я веднага (СНИМКИ)

Макар някога огромна касова звезда, актьорът не е имал голяма холивудска роля след съдебните си проблеми с бившата съпруга Амбър Хърд. Неотдавнашният френски филм на Деп "Жана Дю Бари" отбеляза значителен успех в чужбина, което доведе до пристигането на филма в Съединените щати. Това обаче може да не е триумфалното завръщане у дома, което феновете на Деп чакаха, и може да трябва повече, за да върне актьора обратно в Холивуд.

Водейки до известния процес на Деп за клевета срещу Хърд, той беше уволнен от няколко големи проекта, включително франчайза на "Карибски пирати" и "Фантастичните животни и къде да ги намерим". В делото срещу бившата си съпруга Деп отбеляза, че нейните претенции значително са ограничили работата му и за известно време изглеждаше, че дните на славата му са към своя край. Въпреки това, победата на актьора изглежда изтри лошото впечатление, което може да е оставил у някого, с което феновете се надяваха, че Деп може да се върне към касовите хитове.

НАЙ-ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ: Джони Деп опасно близък със саудитския принц!

Филмът от 2023 г. "Жана Дю Бари" е историческа драма, в която Деп играе крал Луи XV. Режисиран е от френската актриса и режисьорка Майвен Льо Беско, която също играе ролята на мадам Дю Бари, която става любима любовница на крал Луи. Сценарият е изцяло на френски, което прави играта на Деп още по-интригуваща. 

Премиерата на "Жана Дю Бари" беше на филмовия фестивал в Кан през 2023 г. и получи седемминутни овации, които разплакаха Деп. Това несъмнено беше триумфално завръщане на екрана за актьора от „Карибски пирати“ – момент, който оправда тежките усилия да изчисти името си в съда.

В крайна сметка филмът доказа, че Деп все още има лоялна фен база в Европа, но американската публика все още чака своя ред да подкрепи усилията на актьора – за щастие, този шанс ще дойде на 2 май 2024 г., когато "Жана Дю Бари"  ще се появи в кината в САЩ.

Бият шута на Амбър Хърд: Актрисата няма да има роля в „Аквамен 3”

За съжаление, не всички фенове на Деп ще имат достъп до американското издание на Луи XV. Филмът идва само в 500 кина на 2 май 2024 г., значително по-малко от 4163 кина, в които е излъчен последният филм на Деп в САЩ - "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". 

В крайна сметка това означава, че повечето фенове на Деп ще трябва да изчакат, докато филмът достигне платформа за стрийминг, преди да могат да гледат голямото завръщане на актьора и в момента няма информация кога ще се случи това. 

Фактът, че Деп все още работи и поема амбициозни проекти, които го предизвикват като актьор, е добър знак, че той в крайна сметка ще намери пътя си обратно към големите холивудски блокбъстъри. Въпреки това е трудно да се каже дали френския филм ще бъде голямото му завръщане.

КРАЙ НА САГАТА: Джони Деп осъди Амбър Хърд. Ето как я наказаха съдебните заседатели (ВИДЕО)

Освен това все още не е ясно дали Деп изобщо се интересува от това да се върне да работи с някое от студиата, които го поставиха в черния списък по време на този тъмен период, довел до процеса за клевета.

Известният актьор от "Карибски пирати" заяви, че няма да работи отново с Дисни колкото и пари да му предлагат. 

Деп има дълга история на работа с Тим Бъртън и като се има предвид запознатостта на този режисьор с противоречията, изглежда вероятно той отново да избере звездата от Алиса в страната на чудесата в бъдещ филм. Но тъй като Бъртън често работи с Дисни, това също може да е сложно. Независимо от това, Деп винаги е приемал роли, които го интересуват, което означава, че инди филмите не са му чужди. Независимо дали Холивуд и Деп изглаждат различията си и правят повече блокбастъри, или не, актьорът със сигурност отново ще украси американските екрани с "Жана Дю Бари".