0

Р ъсел Кроу дава всичко от себе си за киноизкуството, като дори стигнал до там да си счупи и двата крака. 

Избраха новия "Гладиатор"

Звездата от „Гладиатор“ разкри, че е счупил двата си крака, докато е снимал каскада за приключенския епос на Ридли Скот от 2010 г. „Робин Худ“.

„Скочих от порткулис на замък върху твърда неравна земя. Трябваше да подготвим терена и да заровим подложка, но бързахме да направим кадъра на залязващото слънце“, посочи актьорът.

В РЕАЛЕН РАЗМЕР: Шоколадов Ръсел Кроу се извиси в Малта (СНИМКА)

По думите му твърде много зависело от каскадата, за да се откаже. 

„Докато скачах, си спомням, че си помислих: „Това ще боли". Последният месец от тази работа беше много труден. Имаше няколко седмици, в които дори ходенето беше предизвикателство", заяви Кроу пред People.

АДЪТ СЕ ОТВОРИ: Ръсел Кроу бесен, че не може да участва в “Гладиатор” 2

Звездата дори не отишъл на лекар за контузията си. „Не мислех, че е нещо сериозно“, каза той, добавяйки, че никога не казал на продуцента или режисьора за счупването, нито пък взел почивен ден, просто продължил да играе.

Актьорът вижда своята физическа издръжливост като ангажимент към занаята си. „Очевидно съм завършил този филм с два счупени крака“, каза той. „Всичко за изкуството. Без гипс, без шини, без болкоуспокояващи, просто продължавах да ходя на работа и с времето се излекувах“, подчерта Кроу.

Той разбрал сериозността на счупването десетилетие след снимките, след като лекар го попитал кога си счупил краката. 

НЕВЕРОЯТНО! Ръсел Кроу: Щях да напусна снимките на „Гладиатор“, сценарият беше пълен боклук

„Очевидно той можеше да види остатъците от фрактури на двете кости на пищяла“, спомня си актьорът.

По думите му краката са заздравяли още повече по време на тежките и интензивни тренировки за филма „Човек от стомана“ от 2013 г., където той играе бащата на Супермен Джор-Ел.