0

Х ърватският музикант Степан Хаузер от световноизвестното дуо 2Cellos пристига за самостоятелен концерт на 15 юли догодина. Той ще представи уменията си на сцената на Античния театър в Пловдив, а участието му на родна земя е част от програмата на фестивала OPERA OPEN 2024. Билетите за електризиращото чело представление влизат в продажба от 30 ноември в мрежата на ticketstation.bg на цена от 140 до 220 лв.

Турне

Хаузер пристига в рамките на самостоятелното си турне под надслов Rebel with a Cello. Освен еклектичния си репертоар, който включва парчета от Лейди Гага и Шакира до Чайковски и Шостакович, динамиката на сцената ще задвижва и знаковата за визуалния артист пиротехника, примесена с чувствената му и романтична игра по струните на инструмента. Концертът е с триактна структура, която включва изпълнения от разтърсващи ретро ритми до съвременни глобални денс парчета от новия соло албум на хърватина The Player.

Сцена

Концертът на Степан Хаузер, организиран от Fest Team, е включен в единадесетото издание на фестивала OPERA OPEN, един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Мултижанровата лятна платформа на Опера Пловдив реализира мащабна програма със спектакли на Античния театър с активно международно партньорство и привличат чуждестранни и български артисти, работещи на големите европейски и световни сцени. Фестивалът представя и селекция концерти на виртуозни инструменталисти и джазмени, които привличат чуждестранна публика и развиват културен туризъм. Античният театър в Пловдив, локация сама по себе си със значимо международно признание, е перфектният домакин за Хаузер, който се чувства у дома си на престижни сцени като Операта в Сидни и Медисън Скуеър Гардън.