0

П ънк събитието на годината „Сега или никога“ събира едни от най-големите родни банди на една сцена - „Хиподил“, „Ревю“, „Контрол“ и „Нова генерация“. Историческият концерт ще се състои на 2 декември в „Арена София“, а специално участие в него ще разпише рок лъвицата Милена.

Оригинал

Легендарните групи от края на 80-те и 90-те години на миналия век, създатели на ъндърграунд културата у нас, ще излязат на сцената в оригиналните си състави, както и с новите си попълнения, за да повторят фурора, който направиха през 2018 година в Арената и събраха над 8000 души. В една-единствена вечер на живо ще звучат любими култови парчета на не едно поколение българи. Сред които „Ралица“, „Бате Гойко“, „Само двама“, „Скакауец“, „Леле како“ и много, много други. Билети за концерта все още има на цени 55 лв. за терен и 60 лв за седящо място. С по 10. лв. по-скъпа ще бъде цената им на 1 и 2 декември.

Хумор

Текстовете на „Хиподил“ често са агресивни, вулгарни (поради което са определяни като „скандални“ и „бунтари“) и сатирични, но подплатени с добро чувство за хумор. Въпреки това се срещат и много дълбоки и смислени текстове с явна социална насоченост. Главната цел на групата все пак е забавление (най-честите теми са алкохол, жени, секс и брутални пародии и подигравки с различни известни личности в България). Всички текстове са творение на вокалиста Светльо Витков.

През годините „Контрол“ се е превърнала в най-влиятелната пънк група в страната, като се появява на музикалната сцена в края на 80-те години на XX век.

Рок

Историята на „Ревю“ започва още през 1985 г., когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават група „Кале“. Удоволствието от създаването на музика се превръща в основна движеща сила наред с предизвикателството да обличаш всичките си усещания в думи. „Кале“ е свобода, нещо, което не те ангажира“ (Васил Гюров). Първата официална изява на групата е през 1987 г. на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните им и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са предизвикателни и дръзки за времето си. Именно това превръща „Кале“ в легенда за годините след това. През 1988 г. „Кале“ се разпада, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – „Ревю“ и „Нова генерация“.