0

Г олямата звезда на италианската естрада Ал Бано Каризи се обяви в подкрепа на протеста на земеделците. Певецът, който отглежда лозя и произвежда вино се възмути от дъното на душата си, че на сцената легендарния фестивал Санремо ще бъде изчетена само декларация от името бунтуващите си фермери, и никой от тях няма да се появи в праймтайма на телевизия Rai1. 

Изпратихме Ромина в инвалидна количка (СНИМКИ+ВИДЕО)

Каризи, който е и посланик на добра вола на Организацията по храни и земеделие към ООН, тази година е изключен от програмата на Санремо по решение на творческия директор и водещ на фестивала Амадеус. Това обаче не попречи на голямата италианска звезда да защити позицията си относно протестите на земеделците в Италия и цяла Европа. 

Запитан вълнува ли се от протестите на фермерите, Ал Бано отговори: „Разбира се, темата ми е на сърцето. Казах го и го повтарям: правата трябва да се защитават, те трябва да се чуват”, категоричен бе той. 

ЩАСТЛИВА ВЕСТ: Ал Бано и Ромина Пауър станаха баба и дядо! (СНИМКИ)

Освен това той се разбунтува и срещу декларацията на земеделците, която беше изчетена от сцената на най-обичания и очакван фестивал на Ботуша. 

“Какъв срам, толкова съжалявам. Поне някои от тях можеха да излязат на сцената, щеше да е по-силно с присъствието им на сцената. Певците пеят, стопаните говорят и разказват какво се случва. Но защо не ги допуснаха?”, попита изпълнителят на вечния шлагер “Felicita”, цитиран от “La Repubblica”. 

ИЗПОВЕДТА НА ЕДНА ЛЕГЕНДА: Ал Бано проговори за раздялата с Ромина Пауър

“Проблемът е голям! Аз, който обработвам земя, ви го казвам”, гневи се Ал Бано Каризи. 

Певецът призна, че фермерите са го поканили да се присъедини към протеста им в Санремо, но той не желал да става център на внимание и да отвлича вниманието от истинските проблеми в сектора. 

ПОТЪНА В СКРЪБ! Ал Бано за Тото Кутуньо: От него се научих да пиша песни, които хората обичат да пеят

„Замислих се сериозно, точно защото ги подкрепям напълно и се чувствам един от тях. Но ако бях отишъл, тогава щеше да стане гадно, вниманието щеше да се насочи към мен. Вместо това е правилно да се изясни какво се случва, че те са главните действащи лица. Това е протест, който включва цяла Италия. А сцената на Санремо, към която ще са насочени погледите в следващите дни, е точното място, където исканията им да бъдат чути“, заключи звездата.