0

Д жеф Безос се превърна в един от най-богатите хора в света, така че не е изненада, че си е купил много скъпи играчки - от мегаяхта до имения на частен остров.

ГОЛЕМИ ПАРИ, ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ: Безос се чуди как да си харчи пачките!

Безос има нетно състояние от 192,3 милиарда долара и в момента е вторият най-богат човек в света, според Forbes.

НА ЯХТА ЗА $485 МИЛИОНА: Джеф Безос се забавлява с Леонардо ди Каприо, Кейти Пери и Орландо Блум (СНИМКИ)

Милиардерът е инвестирал част от парите, които е направил от основаването на Amazon през 1994 г., в много други бизнеси. Той основава ракетната и космическата компания Blue Origin през 2000 г. А през 2013 г. придобива медията The Washington Post. Тази година той продаде част от акциите си в Amazon, за да финансира своята Day 1 Academies - верига от предучилищни заведения с нестопанска цел.

GettyImages

Безос също е похарчил стотици милиони за самолети, яхти и къщи. Една от най-новите придобивки на милиардера е частен самолет Gulfstream G700. Той е бил закупен през юли и вече има няколко полета с него.

Цената на новият модел G700 е около 80 милиона долара. Това е четвъртият самолет на Безос.

Преди това той закупи два броя Gulfstream G650ER, както и Pilatus PC-24. С добавянето на G700 в авиопарка си, самолетите на Безос струват повече от 200 милиона долара. Той притежава хангар в Сиатъл от 2015 г.

GettyImages

Безос също има и мегаяхта, наречена Koru. Тя е дълга 127 метра и е спусната на вода през 2023 г. Корабът струва близо 500 милиона долара и с него плава ескортираща яхта Abeona, имаща хеликоптер на палубата си.

На яхтата Koru Безос е канил гости като Бил Гейтс и Леонардо ди Каприо. Миналата година на борда й бе отпразнуван годежът му с Лорън Санчес.

Освен стотици милиони за скъпа техника Безос наскоро купува три имения на красив остров край Маями, известен с луксозните си резиденции. Той е похарчил 237 милиона долара за тях.

Pixabay

Безос има и имоти в столицата на САЩ, както и няколко имения в Бевърли Хилс и луксозни апартаменти в Манхатън.

*Източник: Business Insider