0

- Къде и как се запознахте?

Иво: Запознанството ни се случи чрез Фейсбук, аз видях впечатляващата й профилна снимка и това, че се беше отбелязала като сгодена. Най-забавното беше, че бе “сгодена” за женски профил. Това ме накара да й пиша.

Христина: Беше от модерните запознанства - онлайн. 

- Кой писа първо на другия?

 Иво: Аз писах първи, както подобава на един мъж.

Христина: Да, малко след като го добавих в списъка ми с приятели, той ми писа.

 - Спомняте ли си какви бяха репликите?

Иво: Разбира се, че си спомням. Написах й, че това решение с “годежа” е много хитро, но тя не дава вид на жена, която може да се сгоди за друга жена, значи го е направила, за да не я занимават разни досадници.

Христина: Няма да  цитирам точно това, което ми написа той, беше закачливо - направи ми впечатление и аз отговорих. Написах му, че е досетливо момче.

- Преди това запознавали ли сте се в интернет с други хора?

Иво: Случвало ми се е. Все пак живеем във времето на социалните мрежи, където е по-населено от плажа на Приморско през август.

Христина: Аз лично, преди да се запозная с Иво, не съм излизала с други хора от интернет.

- Колко време след първия есемес се видяхте?

Иво: Първата ни реална среща беше месец по-късно, когато се върнах в България за едно кръщене на детето на мои приятели.

Христина: Имахме едномесечна кореспонденция почти 24/7, буквално не спяхме. Смятам, че по това време научихме доста неща един за друг.

- Разкажете за първата си среща?

Иво: Летище София, терминал 2. 30 дни, най-чаканата среща. Толкова бързах да я видя, прегърна и целуна, че си забравих костюма в самолета, но не забравих цветята, които й бях купил от Лондон.

Христина: Беше много очаквана и от двамата. Аз го чаках на летището. Дойде с многоцветен букет от хризантеми, но от бързане да ме види си беше забравил багажа в самолета.

- Имаше ли нещо в другия, което ви караше да се чувствате скептични или да не вярвате, че отношенията ви могат да прераснат в сериозна връзка?

Иво: След постоянната и денонощна комуникация в продължение на цял месец бях убеден, че Христина е великолепна жена. Не виждам какво би могло да ме притесни или усъмни.

Христина: В началото на една връзка най-вероятно всеки е скептичен по-някакъв начин, ние не се познавахме. Ивайло е много убедителен и бързо разсея всякакви мои съмнения с дълги разговори.

- Разликата във възрастта притеснявала ли ви е някога?

Христина: Ние имаме 7 години разлика в моя полза, аз съм по-голяма. Нормално в началото ме притесняваше. Тъй като Иво е надраснал доста възрастта си и доста си подхождаме като характери, възрастовата разлика остана на заден план.

Иво: Мен изобщо не ме е притеснявало и за момент, тъй като и предишните ми връзки са с по- големи жени. И майките на децата ми са на по- голяма възраст.

- Какво най-много харесваш в Хриси и какво в Иво?

Иво: В Хриси това, което ме спечели мигновено, е фактът, че е изключително скромна. Тя е от този изчезващ вид жени, които не се вълнуват от повърхностни неща. Иначе обичам всичко в нея. Тя е създадена за харесване и обичане.

Христина: Харесвам най-много в Ивайло неговата смелост. Като цяло ние двамата много се харесваме, изговорили сме нещата, които ни дразнят, и гледаме да подхождаме с разбиране един към друг.

- Какво най-много ви дразни един в друг?

Иво: Това, което ме дразни в Хриси, е, че е разхвърляна. Но истината е, че май се примирих и свикнах с това. Което не значи, че не й мрънкам за това.

Христина: Просто искам сутрин да прекарва по-малко време в тоалетната.

- Какво обичате да правите заедно?

Иво: Всичко. Тя е моят най-добър приятел и сродна душа. Най-много от всичко обичам да правим нови неща заедно.

Христина: Ние като цяло сме почти непрекъснато заедно. Когато имаме повече свободно време, си намираме някое ново място и пътуваме. Обичаме да прекарваме време с децата, да играем на различни игри, на „Монополи“ аз го бия и той после не ми говори по 2 дни.

Иво предлага на Хриси на върха на Айфеловата кула.

 Иво предлага на Хриси на върха на Айфеловата кула.

- Кой чисти, кой готви вкъщи?

Иво: Домакинските задължения си ги делим. Даже май аз върша малко повече от нея (ха-ха), аз основни пускам прахосмукачка и мия чинии. Хриси готви и пере. Като цяло сме една добре смазана домашна машина.

Христина: Аз готвя, той мие и подрежда в този ред.

- Какво обичате да готвите?

Иво: Христина откри страстта си към готвенето, след като аз се появих в живота й. Най-често приготвяме салати, месо и ориз, а аз съм богът на пастата.

Христина: Обичаме да готвим неща, които се приготвят бързо, като паста, аламинути, да няма много суетня в кухнята.

- Когато сте само вкъщи, какво обичате да правите?

Иво: Ние май най-много обичаме да си стоим вкъщи. Има дни, в които обичаме по цял ден да лежим на дивана и да гледаме филми. Иначе обичаме гостите и се забавляваме да играем настолни игри.

Христина: Обичаме да си правим кино дни, разпъваме дивана, дърпаме завесите, цял ден филми и вредна храна.

- Повече сходства или повече различия имате?

Иво: Допълваме се. Като парчета от пъзел. Картинката се получава само когато сме заедно.

Христина: Случвало се е дори в даден момент и двамата да мислим за едно и също нещо.

- Как ти предложи брак?

Христина: Предложението за брак беше в Париж на Айфеловата кула , аз му бях казала, че само там ще приема. Заминахме за Франция с тази идея, че отиваме, за да ми предложи да се оженим. Купихме си билети за последното ниво, качихме се на Айфеловата кула, но така духаше, че аз търсех място къде да се скрия. Междувременно Иво беше коленичил с пръстена в ръка и викаше: „Хриси, Хриси“, беше мило и много забавно. Предложи ми с пръстен с диамант, бяло злато, а вътре е гравирано: „Ти си центърът на моята вселена“.

Христина шие булчинската си рокля по своя идея. 

 Христина шие булчинската си рокля по своя идея. 

- Кога се оженихте?

Иво: Имахме две сватби. На 1 юни сключихме граждански и църковен брак. А на 5 юли направихме морска сватба на брега на морето. Нашата приказна сватба.

Христина: Да, аз имах две рокли. И двете бяха бели. Едната къса, а другата дълга. За морската сватба роклята ми беше по поръчка от гръцки дизайнер. А другата е шита по мой модел.

- Забавен момент от сватбата?

Иво: Сватбата трябваше да започне в 15 ч. Аз до 14:15 бях на басейна. Хриси щеше да откачи. Иначе цялата сватба мина като един миг. Беше магия.

Христина: Помня, че аз тръгнах към плажа, където той трябваше да ме чака пред красива арка от цветя. Точно в този момент го видях как седи по къси гащи на басейна, забавлявайки се с приятели и забравил за времето, не можах да повярвам как облече костюма за 2 минути.

- Как и защо решихте да се върнете в България?

Иво: Ковид в комбинация с раждането на Никола (внучето на Хриси) ни прибраха обратно у дома.

Христина: Родиха се моите внуци и за мен беше тежко да съм далече от тях.

- Бихте ли се върнали обратно в Лондон ? Или да заживеете другаде?

Христина: Засега сме се установили тук, но никога не се знае.

Иво: Ако се получат някакви форсмажорни обстоятелства, може. Аз съм гражданин на света, чувствам се добре навсякъде. Адаптирам се лесно и обичам новите неща.

- Обичате ли да пътувате? Къде? Любими места? Градове? За какво мечтаете заедно?

Иво: Да обиколим света и да остареем като старци разбойници. Аз ще карам кабриолет и ще пуша пури, а Хриси ще се вози до мен с отворена рокля и шапка с широка периферия и шал, носейки слънчеви очила тип котешко око.

Христина: Пътуванията са наша страст и е любимото ни хоби. Навсякъде ни харесва, от всяко място, което сме посетили, пазим своите хубави спомени. Тепърва ще имаме още много любими градове и места. Досега заедно сме обиколили над 10 държави. Много ни хареса в Испания, Тенерифе например. Там климатът много ни допада. Даже сме си говорили, че това е перфектното място, ако решим да заживеем извън България. Запланували сме да идем в Бали, ходи ми се в Мавриций.

- Хриси, ти си гримьор, разкажи ми как реши да се занимаваш с това?

Христина: Още от 12-годишна започнах да си правя експерименти върху себе си и моите приятелки. На 13 вече ме търсеха да гримирам за официални поводи. На 27 години реших, че това ще е моята професия, която много обичам и работя с удоволствие.

Христина е сред най-добрите гримьори в България.

 Христина е сред най-добрите гримьори в България.

- Как изглежда съвършеният грим?

Христина: Съвършеният грим е , когато клиентката си тръгне с усмивка и самочувствие. Има някакви формули по отношение на начина на гримиране, както и тенденции, но е важно гримът да подхожда на лицето и характера на жената.

- Какви грешки най- често виждаш жените да правят, когато се гримират?

Христина: Най- честите грешки са неправилен цвят на фон дьо тена, руж на цялото лице и вежди, нарисувани в грешна форма.

- Иво с какво се занимаваш в момента в професионален план?

Иво: Най-общо казано, с мултимедия. Снимам много неща. Водя подкаст, телевизия и още куп други неща. Отвреме навреме ходя до Лондон и правим бар обучения, менюта и консултантска дейност. Посреднича и за търговия по оста Англия - България

Ивайло е автор на подкаст.

 Ивайло е автор на подкаст.

Това са те:

Христина и Ивайло Герасимови са участници в сезон 5 на любовното риалити на Нова телевизия „Един за друг”

Христина е професионален гримьор и преподавател, води курсове за грим

Ивайло е автор и водещ на онлайн подкаст и редактор

Двамата са двойка от 6 години, женени са от 2019 г.