0

- Здравейте, Лазар, преди броени дни излезе новата ви песен „Връща ти се“, разкажете ни малко за нея и как се роди идеята?

- Идеята за песента се роди много спонтанно и успях да оформя демото за няколко часа. Има песни, при които мелодията и текстът се създават едновременно и когато тези два елемента вървят ръка за ръка, винаги се получава хубава песен. Такива са песните ми с Гергана - „Ако нямам теб“, с Цветелина Янева - „Ще ме помниш“, “Заместител”, такава е и новата ми песен “Връща ти се”.

- За пореден път залагате на смислен текст и ритмична музика, колко важно е за вас песните ви да имат смислено послание?

- С аранжора Калин Димитров заложихме на модерно, лятно звучене, тъй като топлите дни все още предстоят, а що се отнася до текста, винаги залагам посланието да е поднесено интересно и да е свързано с емоционални случки от живота. Всеки има нужда от песни, в които да се преоткрива…

- Видеото показва райски места, къде снимахте?

- С приятели бяхме планирали пътуване до Малдивите в края на юли, а песента се появи в началото на същия месец и така ми дойде идеята да снимам на тази екзотична дестинация.

- Имате ли някоя интересна история по време на снимките?

- Най-интересното за мен около видеото е, че е заснето изцяло с телефон - без големи екипи и без всякакви други апаратури. Това е първото ми видео, снимано по този начин, и след резултата мисля, че няма да е и последното.

- Вие успяхте ли да си откраднете време за почивка това лято и къде?

- Съчетах полезното с приятно, както се казва. Освен на Малдивите си откраднах време и за Гърция. Бях също така и в Испания със семейството ми.

- Да се върнем към заглавието на песента „Връща ти се“, вярвате ли, че има карма и един ден всеки си получава заслуженото?

- Смятам, че човек трябва да бъде откровен и да не прави неща, които на него не искат да му се случват. Чист ли си пред себе си, тогава всичко ти се струва някак си по-леко.

- Ако ви върнем в годините назад, по-трудно ли се прави хит днес, отколкото преди 10 години, и защо?

- Според мен в това забързано време и целият този водопад от информация, който ни залива постоянно от всякъде, вече по-трудно може да се отсяват нещата, а и вкусът на хората много бързо се променя. Преди беше по-лесно да достигнеш емоционално до хората (нещата не бяха така размити както сега) и доста по-трудно да реализираш някакъв проект.

- Броени дни остават и до първия учебен ден, какъв ученик беше Лазар?

- Винаги се стараех да съм изряден и дисциплиниран. Някак си тези неща и до ден днешен ми помагат в живота.

- Успяхте ли да сбъднете детската си мечта и каква беше тя?

- Винаги съм мечтал да пея и съм благодарен, че имам късмета да се занимавам с това, което обичам - музика.

- Какво ви кара да се чувствате щастлив?

- За мен щастие е да си обграден с обичните за теб хора. Всичко друго губи смисъл, ако не можеш да споделяш моменти и емоции с близките си.

- Кои са новите неща, които да очакват нашите читатели от вас?

- Имам готова друга песен, която най-вероятно ще пусна началото на следващата година. Тя е по-баладична и с много хубаво послание.

Това е той:

  • Лазар е роден в град Пловдив в музикално семейство: майка му е диригент, оперна певица и вокален педагог, а баща му - фолклорен изпълнител и поет
  • Завършил е Държавна музикална академия “П. Владигеров” в София със специалност “Поп и джаз пеене” в класа на доц. Алис Боварян
  • Участва в редица телевизионни музикални риалити програми като Music Idol 2 и “Гласът на България” и др.
  • Лазар е лауреат на много международни фестивали, на които представя България
  • Има дуетни песни с Емилия, Цветелина Янева, Анелия и Гергана