0

В трескаво търсене на отговор на въпроса, който мнозина си задават тези дни – как е Кейт? - в телевизионно шоу, излъчено по испанската мрежа Fiesta, темата коментира журналистката и писателка Кончела Калеха, която се хвали с източници близки до кралския двор. Кончела разкри подробности за коремната операция, претърпяна от принцесата на Уелс. 

„Лекарите трябваше да действат бързо, за да спасят живота й“, каза тя, като добави, че „драстичните“ действия на медицинския екип включват интубиране на 42-годишната принцеса на Уелс и поставянето й в изкуствена кома.

ГЪСТИ ОБЛАЦИ НАДВИСНАХА НАД ОСТРОВА: Здравна криза скова монархията!

„Това е пълна глупост!“, мигновено отговориха от Кралския дворец и нарекоха историята на Кончела Калеха пълна лъжа, съобщи The Telegraph, като се позова също на свои източник в двореца. 

„Тази журналистка не направи никакъв опит да провери истинността на казаното от нея. Всичко е напълно измислено, абсолютно не е така.
Изглежда, че служителите в двора се гневят на тези спекулации за здравето на Катрин Мидълтън, която в момента се възстановява в Аделаида Котидж в Уиндзор, където живее със съпруга си принц Уилям и децата си Джордж (10), Шарлот (8) и Луис ( 5)”.

СЪБИТИЕТО НА ГОДИНАТА: Най-богатият ерген в Кралството натири Хари и Меган от сватбата си!

Писателката Кончела Калеха обаче отиде още по-далеч в твърденията си, като описа детайлно следоперативния период на принцесата: „Имаше сериозни и неочаквани усложнения, защото операцията беше минала добре, но следоперативният период не премина толкова добре“, каза тя, уточнявайки, че възстановяването на Кейт "вероятно ще изисква някаква помощ и нямам предвид само тази, предложена от семейството й... на практика в дома й в Уиндзор е създадена цяла болница. 

ПОД ПРИКРИТИЕ: Кейт Мидълтън се измъква от двореца без Уилям

подробна информация за Кейт й разкрил още, че принцесата е била откарана в болница за първи път на 28 декември и останала там няколко дни.

Историята обикаля света, давайки голяма видимост на това, което се превърна в най-гледания телевизионен канал в Испания от 13 години насам - каналът Fiesta, известен със своите клюкарски предавания и подобни предположения за здравето на принцесата и други известни личности. 

ЯЗВИТЕЛЕН КОМЕНТАР: Принцесата на Уелс е „разочарование“ в подхода си към бижутата

Испански вестници като “El Confidencial”, “La Vanguardia” и “La Razon” дават предимство на спекулациите на Калеха, която твърди, че е получила информацията от помощник в кралската къща „по напълно поверителен начин“ и който сега рискува да бъде съден от адвокатите на принцът и принцесата на Уелс.