0

А л Бано и Ромина Пауър, които ще чуем и видим на живо на 8 ноември в зала 1 на НДК, са не само един от най-известните дуети на всички времена, но и любовната им история е достойна за филм. Запознават се през 1967 г. на снимачната площадка на мюзикълa Nel Sole. Тогава Ал Бано е на 25, а Ромина само на 16.

История

Ромина Пауър е дъщеря на световноизвестния холивудски актьор и режисьор Тайрън Пауър и на първото “момиче на Джеймс Бонд” - известната актриса Линда Кристън. Двамата имат четири деца - едно момче и три момичета. На 6 януари 1994 г. в Ню Орлиънс изчезва безследно най-голямата им дъщеря Иления Каризи. Дуетът отменя всичките си концерти и се посвещава на издирването. Двойката не успява да преодолее тази загуба и се развежда 5 години по-късно, отправяйки си обвинения един към друг за изчезването на дъщеря им, за която досега така и не става ясно къде е и какво й се е случило. В автобиографичната си книга, издадена и у нас от “Сиела”, Ал Бано споделя, че дъщеря им е била видяна за последно до река Мисисипи с книга в ръка на място, забранено за достъп. Пазач я помолил да се махне оттам, а тя му отговорила, че принадлежи на водата. Трупът не е открит, а последните разкрития водят към сериен убиец.

Дъщеря

Миналата година Ал Бано призна, че с Ромина са станали отново баба и дядо на трето внуче. „Момиченцето се казва Рио Инес и се радва на отлично здраве заедно с майка си и естествено с баща си”, каза Ал Бано тогава. 36-годишната Кристел Каризи се омъжи за хърватско-чилийския богаташ Давор Луксич през 2016 г. Две години по-късно се роди момченцето им Кай Тайрън. След други две години дойде на бял свят момиченцето Касия Иления. И третото дете Рио Инес спази традицията да има нетрадиционно име. Да бъдат баба и дядо, е едно от най-големите предизвикателства пред световноизвестния дует. Ал Бано и Ромина признават, че като са с децата се чувстват живи.