0

Д атата 25 септември е специална за семейството на Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс. Една от най-стабилните и любими двойки на Холивуд споделят общ празник - родени са на една и съща дата.

GettyImages

Двамата показаха, че въпреки голямата възрастова разлика помежду им, хармония може да същестува в продължание вече на над две десетилетия.

В празничния ден и двамата не пропуснаха да споделят емоциите си със своите последователи в социалните мрежи и отново станаха вдъхновение и пример за многобройните си фенове.

 

Любов без предразсъдъци 

Тя е родена на 25 септември 1969 г., той на същата дата, но 25 години по-рано.

Катрин Зита-Джоунс започва кариерата си, когато е само на 15 години. Тя стана популярна в родната си страна, Великобритания, през 1990 г. в телевизионното шоу “The Darling Buds of May”. Но светът научи името й през 1998 г. след ролята й в “Маската на Зоро”, където си партнира с Антонио Бандерас. Успехът на този филм не само й донесе слава, но на събитие, на което актрисата промотира филма, тя срещна мъжа, който се превърна в любовта на живота й, актьора Майкъл Дъглас.

GettyImages

Като син на популярния актьор Кърк Дъглас, той прекарва детството си между снимачната площадка, посещавайки баща си по време на ваканциите си. Живее с майка си, тъй като родителите му са разведени. Следвайки стъпките на баща си, той започва да обича киното и избира актьорството като професия, въпреки негативното мнение на баща си. Той дебютира през 1966 г., а години по-късно създава своя собствена компания за производство на филми “Big Stick Productions”.

Дъглас знае от самото начало, че Катрин е жената на сърцето му.

Тя не само постигна нови висоти в професионален план, но бъдещият й съпруг я чака точно зад ъгъла. Дъглас, който вече е тежка категория в индустрията, искал да се срещне с нея, след като я видял във филма, въпреки че тя мислела, че срещата е с професионална цел: „Отидох на филмов фестивал. Мислех, че Майкъл Дъглас иска да се срещне с мен по работа, защото знаех, че той е продуцент, както и актьор. Наистина си мислех това, защото бях в работен режим и отивах на филмов фестивал, а там се сключват филмови сделки. Така че никога не съм си мислила: „О, Боже, той иска да излиза с мен.“ И часове след като се срещнахме, той ми каза, че иска да стане баща на децата ми.”

GettyImages

Все пак през 1999 г. той пада на колене и прави предложение, през лятото на 2000 г. се ражда първото им дете - синът им Дилън, а три месеца по-късно идва и сватбата.

Няколко години по-късно на бял свят се появява и тяхното момиченце - красивата Карис Зита Дъглас.

GettyImages

Гръм в рая

Както всеки брак и този се изправя пред редица трудности. През 2010 г. световните медии гръмнаха, че двойката се развежда. Тогава стана ясно и, че Дългас се бори с рак с гърлото. Говори се също, че Катрин е диагностицирана с биполярно разстройство.

В крайна сметка двамата остават заедно и до ден днешен се държат здраво за ръце.

GettyImages

Източник: Уикипедия/Ponichka.bg