0

Х оливудската звезда Кейт Бланшет прегърна нашата Мария Бакалова след премиерата на най-новия й филм „Стажантът“ на кинофестивала в Кан.

Звездата от „Авиаторът“ с Леонардо ди Каприо, „Хобит“, „Индиана Джоунс“ и „Властелинът на пръстените“ бе в залата на официалната прожекция и очевидно бе очарована от видяното, защото след края на финалните надписи стана и спонтанно прегърна българката, за да я поздрави за успешната роля. Сред публиката бяха още Бела Хадид, Кандис Суейнпоул, Уини Харлоу и много други.

ОТБЛЯСЪЦИ ОТ КАН: Нашата Мария в окото на прожекторите - стил, красота и елегантност! (СНИМКИ)

Божествена БГ колекция в Кан! (СНИМКИ)

Огърлица

Цели 8 минути публиката в киносалона аплодира Мария Бакалова и колегите й, а „Холивуд рипортър“ сравнява интереса към прожекцията единствено с тази на "Мегалополис" на Франсис Форд Копола. Според изданието филмът на родения в Иран режисьор Али Абаси е бил монтиран до последно и завършен буквално дни преди Кан. Българската актриса отново не изневери на стила по време на появата си на червения килим пред фестивалния комплекс. Тя беше облечена в дълга изрисувана рокля с голи рамене на Dolce & Gabbana Alta Moda от пролетната им колекция. Изящни обеци и огърлица със зелени камъни допълваха звездната й визия.

10-минутни овации за Кевин Костнър на Кан

ЗВЕЗДНА СРЕЩА: Мерил Стрийп се щракна само с българин в Кан! (СНИМКИ)

Капитан Америка

"Време е отново да правим политически филми", коментира роденият в Иран режисьор Али Абаси. Лентата проследява пътя на младия Доналд Тръмп като магнат в областта на недвижимите имоти в Ню Йорк. Ролята на бившата му съпруга Ивана се изпълнява от Мария Бакалова. Заглавието е "заето" от риалити шоуто, което водеше бившият и настоящ кандидат за президент на САЩ, направило го известен във всяко американско домакинство.

"Стажантът" е включен в конкурсната програма на фестивала. Себастиан Стан, нашумял с ролята си в "Капитан Америка", играе ролята на Тръмп, който израства пред публиката от начинаещ в бизнеса на баща си до егоцентричен магнат. Историята се фокусира върху времето, което Доналд Тръмп прекарва под ръководството на Рой Кон - консервативен политик, известен със сътрудничеството си в кампаниите на сенатора Джоузеф Маккарти през 50-те години. Ролята на Кон се играе от Джеръми Стронг.

Българката с екипа на Стажантът на премиерата в Кан

 Българката с екипа на Стажантът на премиерата в Кан
ЕПА/БГНЕС