0

Б ританските медии описаха как ще протече погребението на крал Чарлз III. Сценарият ще влезе в действие, ако лечението му от рак е неуспешно. 

В случай на смърт на краля, Съветът по наследството ще излезе с официално изявление за това и ще обяви присъединяването на нов суверен към трона. Ковчегът на краля вероятно ще бъде изложен в двореца Сейнт Джеймс в продължение на три дни, за да се сбогува с неговите поданици.

СЛЕД СТРАШНАТА ДИАГНОЗА: Абдикацията на крал Чарлз III на дневен ред! Уилям все по-близо до короната! Съветници ще поемат правомощията на монарха, ако състоянието му се влоши

Погребалната церемония и църковната служба с погребението ще се състоят в Уестминстърското абатство, след което тялото ще бъде транспортирано до замъка Уиндзор и погребано в криптата на параклиса "Свети Джордж".

ЧАКА ЛИ НИ КРАЛСКА ДРАМА: Нострадамус предсказал абдикацията на Чарлз III?

В страната ще бъде обявен траур, който ще продължи от деня на смъртта на краля до погребението. В дните на траур развлекателните събития ще бъдат отменени и туристите няма да бъдат допускани в кралските дворци. Националните знамена в цялата страна ще бъдат свалени.

БЛУДНИЯТ СИН СЕ ЗАВЪРНА: Пристигането на принц Хари в Лондон буди безпокойство за състоянието на Чарлз III. Кралското семейството се сплотява след диагнозата на монарха

Блокът от мерки в случай на смърт на краля се нарича Операция “Менай Бридж“.

Ако Чарлз почине преди съпругата си Камила, то тогава кралица ще стане принцесата на Уелс - Катрин. Камила пък тя ще приеме титлата "вдовстваща кралица". 

Монархът е на 75 години и стана крал на 8 септември 2022 г. след смъртта на майка си кралица Елизабет II. Наскоро Бъкингамският дворец обяви, че монархът е бил диагностициран с рак, но не даде подробности.