К ралят на Великобритания яде плодове за закуска и пие само определен вид чай, разкрива Daily Express.
Медията се позовава на вътрешни лица от кралския двор и известния диетолог Сигне Сванфелдт.
На трапезата пред Карл III се слага домашен хляб, ленено семе, пресни плодове и плодов сок.
"Късна закуска — това е абсолютно нормално. По-важното не е режимът на хранене, а какво точно и в какво количество яде човек", убеден е диетологът.
Сутрин монархът задължително пие любимия си сорт чай Дарджилинг, отглеждан в Индия и Хималаите. Към напитката той добавя мляко и мед.
Диетологът сподели и за полезните свойства на продуктите от диетата на Карл III.
Например, лененото семе е много полезно за храносмилането, тъй като е богато на протеини и мастни киселини.
Обаче Сванфелдт съветва да не се прекалява с този продукт и да се яде не повече от една-две супени лъжици цели семена на ден.
Домашният хляб, по мнението на специалиста, обикновено е богат на хранителни вещества, фибри и семена, съдържащи протеини.
Пресните плодове и сокът пък помагат на Карл III получи необходимото количество фибри, витамини и микроелементи.
В рамките на един ден синът на кралица Елизабет II се храни с продукти, богати на протеини и фибри.
Точно това помага на 73-годишния владетел да поддържа форма.
Британският крал не яде на обяд, предпочитайки да се организира второто си хранене за деня по-близо до времето за вечеря.
Сванфелдт също така твърди, че два дни в седмицата Карл III не яде месо и риба и един път в седмицата се отказва от консумацията на мляко.
Специалист нарича този подход "добра стратегия", тъй като той дава възможност за увеличаване на броя на консумираните полезни фибри и намаляване на количеството въглехидрати, което организмът трябва да преработи.