0

Б ившият президент на САЩ Доналд Тръмп излезе зрелищно от критичната ситуация с предявените срещу него 34 обвинения. След завръщането си от Ню Йорк във Флорида магнатът и кандидат за нов мандат в Белия дом направи изявление от имението си Мар-а-лаго. Докато семейството на Доналд Тръмп – Дон-младши, Ерик, Тифани – лоялно се събраха в балната зала на Мар-а-Лаго в сряда вечерта, най-забележителното отсъствие не беше това на дъщеря му Иванка, а на неговата съпруга Мелания, пише DailyMail.

Но би ли могъл някой да обвини красавицата Мелания, че е оставила съпруга си сам на пангара след шумния скандал с порнозвездата Сторми Даниелс. Бившата първа дама е в безпрецедентна ситуация – мръсното й бельо е извадено на показ и ще бъде излъчено по всички телевизионни канали, които ще й напомнят многократно за изневярата на съпруга й, докато делото в Ню Йорк се точи в съдебна зала.

Отсъствието на Мелания е изненадващо, тъй като миналата седмица се появи нейна снимка с Доналд Тръмп, на която двамата са заедно с приятели в Палм Бийч. „Г-жа Тръмп… застава зад съпруга си, както винаги“, увериха източници близки до семейството.

БОМБА: Има ли Доналд Тръмп извънбрачно дете?

И все пак - в може би най-важният ден в кариерата на нейния съпруг – мощната ответна реч след историческото обвинение, успокояващото присъствие на Мелания можеше да разбие завинаги образа й на „съпруга заложница“.

Нейното забележително отсъствие от речта на Тръмп – проведена в същата бална зала, в която тя се венча за Доналд преди 18 години – моментално предизвика лавина от спекулации.

Прeля ли чашата с обвинителния акт, връчен на Доналд Тръмп?

Слуховете за развод между Доналд и Мелания Тръмп циркулират в мрежите още от началото на кандидат-президентската компания през 2016 година. От тогава до днес интернет е залят от спекулации, според които Мелания е пленница на нещастен брак с мъж 24-години по-възрастен от нея. По време на бурното президентство на Тръмп в социалните медии се появи и хаштагът #FreeMelania (Свобода за Мелания), като периодично се завъртаха смущаващи клипчета, на които се вижда как тя отблъсква опитите на съпруга си да я хване за ръка.

КАТО НОСТРАДАМУС: „Семейство Симпсън“ предсказа обвиненията срещу Тръмп (ВИДЕО)

През януари 2018 г., дни след като предполагаемата афера на Тръмп със Сторми Даниелс беше разгласена от The Wall Street Journal, Първата дама отмени плановете си да придружи съпруга си на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Въпреки това, само няколко седмици по-късно, Мелания се появи отново – усмихната и ослепителна, облечена в ангелско бяло на речта на Тръмп за състоянието на Съюза. Тълпата я посрещна с бурни аплодисменти – и слуховете заглъхнаха отново.

Съвсем наскоро обаче телевизионната водеща Сара Хейнс се поинтересува в ефир дали бракът на Мелания с Доналд Тръмп не сделка за пари. Разбира се, твърденията, че бившата манекенка е с Тръмп по финансови причини съвсем не са нещо ново.

Репортерката на Washington Post Мери Джордан твърди, че причината Мелания да отложи преместването си от небостъргача „Тръмп Тауър"  в Белия дом след победата на съпруга й на президентските избори, е била процедурата по предоговаряне на предбрачния й договор.

Подробностите по споразумението остават загадка, но Джордан отбелязва, че първоначално „договорът не е бил никак щедър“. Според авторката с преподписването на предбрачния договор Мелания е направила много по-добра сделка.

ПО ВРЕМЕ НА АРЕСТА: Тръмп осъди порнозвездата за 120 000 долара

И все пак някои от тези, които познават Мелания добре, казват, че тя е несправедливо оклеветявана – и често подценявана.

Словенската имигрантка Мелания Кнавс, родена по време на комунистическия режим, заживява в Ню Йорк през 1996 година. Според приближени до 52-годишната красавица тя е била наясно точно за какъв тип мъж се омъжва, както и, че се гордее с обрата на своята съдбата, който й отрежда мястото на втората първа дама, родена извън Съединените щати.

Бившата началничка на кабинета на Мелания - Стефани Гришам, която подаде оставка след бунтовете на Капитолия на 6 януари 2021 г., заяви по-рано тази седмица: „Вярвам, че Мелания знаеше кой е съпругът й, когато се омъжи за него. Тя има много реалистичен и практичен поглед над нещата. Мелания никога не е споменавала развод. И когато ставаше дума за Сторми, тя винаги казваше: „негов проблем“.

"Не съм изненадана, че тя не се появи по време на изявлението на Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго. Тя не желае да я възприемат като съпруга, която ще бъде до съпруга си, независимо какво прави той. Тя поставя себе си на първо място“, категорична е Гришъм.

„Тя никога не е искала да бъде като Хилари Клинтън. След като излязоха новините за Моника Люински, Хилари изпращаше съпруга си до хеликоптера на моравата на Белия дом всеки ден... Мелания не желае да бъде такава, не иска да бъде като цвете на ревера на мъжа си“, коментира още Стефани Гришъм.

Възможно ли е това да е причината за очевидното отсъствие на Мелания?

Бившият министър на отбраната на САЩ Кристофър Милър напомня, че Мелания е стояла до Тръмп в Ситуационната зала по време на акцията по ликвидирането на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади през 2019 година. Според Милър именно Мелания е предложила Тръмп да направи публично изявление за убийството в стила на известната реч на Барак Обама за Осама бин Ладен.

Коя е порнодивата, стъжнила живота на Доналд Тръмп?!

През 2018 г. Мелания предизвика скандал, след като посети център за деца на мигранти, облечена с яке с надпис: „Наистина не ми пука, а на теб?”. Тогава Мелания Тръмп се защити лично: „Това беше нещо като съобщение“, сопна се тя.

„Беше за хората и за левите медии, които ме критикуват. Искам да им покажа, че не ми пука. Можете да критикувате, който и каквото си искате, но това няма да ме спре да правя това, което смятам за правилно“, заяви първата дама тогава, като даде да се разбере, че е костелив орех.