0

Л егендарният актьор Франко Неро разкри, че предстои скоро да се снима в българския филм. Лентата е на режисьора Джеки Стоев и се казва „Аве Мария“, но ролята му все още не е уточнена.

Това стана ясно вчера на брифинг на Неро във Варна. Той е официален гост на 32-ото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост“ в морската столица.

Лично

„Лорънс Оливие ми даде най-ценния съвет в живота. Имаш стегнато тяло и хубаво лице, можеш да играеш винаги главната роля на красавеца – победител, но това е посока, която е скучна! Избирай разнообразни роли, сменяй жанра, ще имаш спадове и върхове, но само така ще събираш плодовете на своя труд и ще станеш истински актьор! Това ми каза Лорънс Оливие и аз го послушах. Аз съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове и винаги искрено съм се забавлявал“, сподели звездата на италианското и световното кино.

Франко Неро разказа и за приятелството си с големия режисьор Куентин Тарантино, който се оказал неговият най-голям фен. „Той знае не 99, а 100% от моите филми. Знае реплики и музиката дори. Снимал съм над 250 филма, които дори аз не помня, но той да”, сподели актьорът. От него научил, че още когато е бил 14-15-годишен, е започнал работа във видеотека. „Тогава е изгледал всички филми с мое участие, дори си е набавял от Европа и Италия ленти, които е нямало зад Океана“, разказа още Франко Неро, който е вдъхновителят на касовият хит на Тарантино от „Джанго без окови“ от 2012 г., получил „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий. Именно италианецът е първият „Джанго“ във филма от 1966 г.

Предложение

Няколко пъти е обсъждал ролята си в „Джанго без окови“ с Тарантино. Неро е имал предложение да влезе във филма, появявайки се като видение на главния герой, но идеята е била отхвърлена от режисьора, който впоследствие го убеждава да се включи в специално измислена за него допълнителна сцена. „Срещахме се постоянно през годините до пандемията от COVID-19. След това той се ожени за израелка и замина да живее в Израел, рядко се прибира в САЩ. Оттогава не съм го виждал. Каза ми, че иска да снима следващия си филм, ако въобще има такъв, на лента, защото не е почитател на дигиталното кино“, разказа още актьорът.

Франко Неро се представя на фестивала „Любовта е лудост“ с филма „Щастливи дни“ на младия режисьор и сценарист Симоне Петралия. В него си партнира с Анна Галиена, Мария де Медейрос, Марко Розети. „Това е велик филм и аз веднага се съгласих да участвам, щом прочетох сценария, сподели актьорът.

Вчера италианският актьор бе удостоен с наградата на фестивала за цялостен принос към световното кино, както и с почетния знак с лента на кмета на Варна.