0

Г олемите български хитове като „Ледено момиче“ на D2 и „Може би“ на "Сигнал" ще изпълнят на живо музикантите от супергрупата „Легендите“, които се събраха отново след няколкогодишно отсъствие и през юни тръгват на турне.

Идеята да продължат концертната си дейност идва от Станислав Сланев – Стенли, който преди Коледа се обажда на Димитър Кърнев от D2 и така през януари групата, в която влизат още Константин Цеков от ФСБ и Йордан Караджов от „Сигнал“, решава да се завърне на музикалната сцена.

Дати

„За съжаление по време на пандемията от Covid-19 загубихме нашия основател Константин Марков, човека, който пръв ми се обади по телефона“, каза пред „Телеграф“ Димитър Кърнев и сподели, че най-вероятно Косьо би бил щастлив, че „Легендите“ се събират отново. Именно в негова чест музикантите ще дадат най-доброто от себе си по време на предстоящите концерти, които започват на 14 юни във Велико Търново, продължават през Пловдив и Стара Загора на 15 и 16 юни, акостират във Варна на 18 юни, на 20 и 21 юни са в Шумен и Русе и ще завършат на 16 юли в Бургас. Димитър Кърнев разкри, че с колегите ще започнат репетиции малко преди началото на турнето, вероятно още през май. „Сетлистът, който подготвяме, е много силен. Основното, което характеризира групата „Легендите“ от самото й начало, е, че изпълняваме вечните класики в техните оригинални аранжименти. Правим ги с вокали, силни китари, мощни барабани – с много сериозен рокендрол саунд, а не акустично“, допълни още Митко Кърнев.

Гости

Гост музиканти в турнето на „Легендите“ ще бъдат двама първокласни изпълнители – майсторът на бас китарата Александър Обретенов и мастърът на барабаните Васил Вутев. Музикалната рок епопея ще бъде разказана от самите изпълнители на хитовете, които ще пресъздадат вечните си песни в оригиналните им аранжименти. Евъргрийните ще бъдат и визуално представени чрез специална мултимедия, която изцяло ще потопи публиката в духа на времето на любимите й песни, сред които са още „Сбогом“, „100 години“ и „Обсебен“. Рок спектакълът ще предложи и изненади. Всеки от фронтмените ще изпее песен на друга група, чийто член не е. „Силно мотивирани сме да поднесем на нашата публика уникално емоционално преживяване и хората да си тръгват доволни и щастливи от нашите концерти!", коментира още Митко Кърнев.

Рок

„В „Легендите“ съм по покана на Косьо Марков. Спечели ме с това, че ще има яко рок! И наистина е така!“, споделя Йордан Караджов. „Даваме нов живот на обичани и познати песни, като ги представяме в различни варианти, което си е музикално богатство!“, казва Косьо Цеков. „Изпълнението на стари хитове е разковничето на успеха, но трябва да има и нещо ново и ние ще го дадем на нашите фенове!“, завършва Стенли. Билети за националното турне на „Легендите“ могат да се закупят в мрежите на Ивентим на цени между 40 и 60 лв.