0

Р уски олигарх и бизнесмен е тормозил и заплашвал Брад Пит.

Холивудският актьор води съдебна битка с магната Юрий Шефлер за винарната Chateau Miraval, която притежаваше с бившата си съпруга Анджелина Джоли.

ПАК ИЗВАДИХА КИРЛИВИТЕ СИ РИЗИ: Брад Пит скочи на Анджелина Джоли, продала лозето им на руски олигарх! (СНИМКИ)

Пит се опитва да отмени продажбата за 64 милиона долара от 48-годишната Джоли на нейния дял в лозето на Шефлер чрез нейната инвестиционна фирма Nouvel през 2021 г.

Актьорът твърди в нови съдебни документи, че след „тайното“ закупуване, Шефлер едностранно е издал съобщение на пресата, обявяващо тяхното „партньорство“ и след това е поискал двамата да се срещнат за разговори.

Звездата от „Имало едно време в Холивуд“ казва, че „бил заплашен“, ако не съдейства.

РУНД ПОРЕДЕН: Брад Пит с важна победа в съда срещу бившата си

„Шефлер лично предприе действия, за да насърчи предполагаемото си партньорство с Пит след приключването на сделката, като писа на Пит многократно, за да го тормози“, се казва в съдебните документи, предаде The U.S. Sun.

След придобиването на половината на Джоли Шефлер предложил среща между него и Пит, за да обсъдят бъдещето. Понякога Шефлер изразявал горещото си желание да работи с Пит, а в други  заплашвал Пит въз основа на измислени обвинения за лошо управление на винарната.

Адвокатът на Пит твърди, че Джоли е трябвало първо да предложи на него частта си, ако реши да продва.

СЪМНИТЕЛНА СХЕМА: Брад отново разгневи Анджелина

Пит заведе дело срещу  Джоли през февруари 2022 г. за продажбата. През септември същата година Nouvel отвърна на удара с насрещна жалба срещу Пит и потърси обезщетение от 350 милиона долара.

Според съдебните документи руският магнат отчаяно е искал да спечели от "холивудската знаменитост" на Пит.

Документите съдържат кореспонденция от Шефлер до Пит. В нея магнатът посочва, че Пит може да разчита на него, но ако застане на пътя му, ще защити интересите си и няма да се поколебае да продължи процеса до самия край.

„И той изпълни тази заплаха. След транзакцията Шефлер използва Nouvel – California LLC, която сега контролира – да съди Пит и да направи опит за поглъщане на Château Miraval“, се посочва още в документацията.

САГАТА БРАНДЖЕЛИНА: Джоли настроила децата срещу Пит!

Шефлер твърди, че съдът в Калифорния няма юрисдикция да гледа пълен процес по въпроса.

Юридическият му екип по-рано описа Пит като "актьор, а не винопроизводител" и добави, че той "се занимава с илюзии, а не с грозде".

Междувременно наскоро европейски съд е дал на Пит частична победа, като е лишил Шефлер от 10% от акциите му, което на практика отново прави Пит мажоритарен акционер.

Съдът в Люксембург - където е базирана холдинговата компания на Chateau Miraval - даде контрола върху акциите, подарени от Пит на Джоли през 2013 г., на назначен от съда синдик.

КРАЙ НА МЪКИТЕ! Анджелина Джоли и Брад Пит пръснаха панаира окончателно!

Пит и Джоли купиха имението от 1300 акра в Прованс, Южна Франция, през 2008 г. за 28,4 милиона долара и се ожениха там през 2014 г.

Лозето е било много печелившо. Бившата холивудска  двойка, която има шест деца, се раздели през 2016 г., но все още не е финализирала развода си.

Смята се, че окончателното споразумение може да е близо, след като миналата седмица двойката представи финансови документи в съда.