0

П оследица от вековното робство, тежки катилски гени или друга природна особеност, но ни влече да сме ретроградни.

И дори Вселената да ни дава ретроградия на определени периоди, ние май сме дълбоко в себе си тържествено криви, ретроградни и опаки. Произвеждаме или се възпроизвеждаме от някакъв хормон, който осъществява описаното. Горкото е, че се харесваме в тази амалгама от навици, произход, придобития... И утвърждаването, че сме си такива и какво има тук за променяне.

МЪЖКА ДУМА С ЛОРД ЕВГЕНИ МИНЧЕВ: „Силно да любим и мразим“ - българска слабост или сила

В условията на робство, война или природни катаклизми може да наречем всичко това устояване, но в мирно време... Какво е освен закостенялост, в която едва си пробиват път младите филизи на промяната.

Само преди дни се изнесе още един ретрограден Меркурий, но с това не мисля, че са се изчерпали националните ни ретроградия. Те градират наравно с недоволството от всичко, с напрежението от всяка фалшива или реална новина. Сякаш огромната опашка на Меркурий, не иска да напусне астралното пространство над България, където преливаме от едно ретроградие в друго. Осъвместено с надлежните български навици може да се окаже, че всяка планетарна повеля тук се превръща в мощен чук, който клепа над наковалнята ни. За да ни събуди или приспи, това не мога да схвана, но и не се опитвам.

МЪЖКА ДУМА С ЛОРД ЕВГЕНИ МИНЧЕВ: ПоловеТЕ - врява между горно ТО и долно ТО! Драги ми драгове, мислете за бъдещето...

За българското ретроградие трябва да се пренапише вселенския закон, да се назначат нови планети, които да отговарят и съблюдават ретроградията си с нас. Да има пряк достъп за нашенци до вселенския компютър и ако например бай Пене се събуди махмурлия, да си избере планета дето да му уйдисва на настроението. Леля Цонка да си избере планета, която да отговаря за изневерите на съпруга и. Но не Онази Планета... Няма ли кеф, леля Босилка може да кликне на планета, която да и се натамани с гюрултията в главата.

МЪЖКА ДУМА С ЛОРД ЕВГЕНИ МИНЧЕВ: Как зодиите приемат жегите?!

Политическите ни сили да имат отделна парола и да курдисват астрологичните си наклонности спрямо външния дълг и вътрешната политика. И ако дотогава "Телеграм" устои на напъна, може чинка Копринка да бие бърза телеграма някому ако и се губи някое теле някъде. Или мъжа и, което е почти същото.

Дано съм ви бил полезен.  

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!