0

А ктьорът Ненчо Балабанов стана младоженец на годината, видя „Телеграф“. Участникът в благотворителния сезон на „Като две капки вода“ по NOVA получи наградата за безспорен хит на галацеремонията „Певец на годината“.

Капки

При връчването на статуетката притежателят на марката и водещ на вечерта лорд Евгени Минчев обяви, че му присъжда и „Младоженец на годината“. Тогава на сцената излезе красивата Катрин Русева и обра овациите на публиката. Тогава Ненчо обясни, че се е влюбил в нея още щом я е видял. После припомни как са го коментирали при първото му участие в „Капките“ - нали е актьор, пък така хубаво пее. Балабанов сподели, че се занимава с музика от дете и дори е написал песен за големия Васил Найденов преди самият той да се прочуе. Виждайки Богдана Карадочева и братя Аргирови сред присъстващите, прочутият имитатор заяви, че ще ги поздрави с гласа на известен политик.

Тандем

С голямата награда „Певец на годината“ си тръгнаха близнаците Благовест и Светослав Аргирови, които през 2022 г. отбелязаха 40 г. на сцената с издаването на биографична книга и нов албум. Другото такова отличие отиде при друг любим естраден тандем – Богдана Карадочева и Стефан Димитров. „Много го обичам Евгени и му благодаря, че ни събра тази вечер“, заяви грандамата на родната музика. Заедно с половинката си изпълниха китка от най-хубавите си песни под неспиращите аплодисменти на почитателите, които я викаха на бис. „Още, още, но има и още наградени, да им дадем възможност да ги чуем“, добави звездата.

Ненчо стана младоженец №1
Хайлайф Хайлайф Хайлайф
4

Жена

Наградата за цялостно творчество бе присъдена на Петя Буюклиева, която преди две години имаше сценичен юбилей, но заради пандемията успя да го отбележи с голям концерт в зала 1 на НДК едва през 2022 г. И докато всички очакваха от нея да изпълни емблематичния си хит „Жена на всички времена“, то тя изненада с чисто нова песен, която е част от проекта на Игор Марковски „Пеещи артисти“. За „Пеещ актьор“ бе отличен златният глас от дублажа Симеон Владов, а за най-секси певец – Йордан Марков.

За най-добър автор на текстове за песни бе обявен поетът Добромир Банев, а Тето Атанасов стана режисьор на годината. Председател на журито е композиторът Артур Надосян, а сред гостите бяха актрисите Ирен Кривошиева и Гергана Стоянова, композиторът Вида Пиронкова, певецът и композитор Ави Бенеди, изпълнителката Сандра Александрова, ВИП стоматологът д-р Смилен Смилов, известните бизнесдами Нери Русева, Гери Сарафски и други. „Благодаря на всички замесени. Трогателни изпълнители и публика, спомени, сълзи, аплодисменти, многобройна и стилна публика. Благодаря за снимките на „Хайлайф“ и инж. Пламен Колев, Drink code – Campari, кетъринг торти „Нико“, заяви лорд Минчев.

Продължението на „Златният Орфей“

„Преди няколко години за своя последен 50-и път се проведе „Златният Орфей“. Финансово колабирал, този величествен конкурс трябваше да издъхне в хола на моя дом, където поканих да изпълнят песните си заслужили имена, лауреати на конкурса, неговите организатори. Когато се изчерпаха всички възможности „Златният Орфей“ да бъде възстановен, аз създадох конкурса „Певец на годината“. Като притежател на този конкурс горд съм, че мога да дам на българските изпълнители трибуната, която заслужават, да се поклоним пред таланта им и да бъдат наградени за труда си подобаващо“, обясни историята на конкурса Евгени Минчев.