0

Р одителите й, децата и музиката - те са били опорите на Шакира, за да преодолее изневярата на Жерар Пике, когато нещастията са я връхлетели едновременно. "Разбрах от пресата (за предателството), докато баща ми беше в интензивното отделение", разказа тя в интервю за People en Espanol по повод списъка "50-те най-красиви за 2023 г., в който колумбийката е първото име.

ВУНДЕРКИНД: Шакира гони Айнщайн по IQ

Пике за Шакира: Шиб*на кучка, да се самоубие ли някой?

В него тя хвали баща си и разкрива всички трудности, които е преодоляла. "Майка ми винаги е била мой съучастник, а баща ми - най-добрият ми приятел“, призна тя.

Певицата разкри как е преживяла раздялата си с Жерар Пике и как е получила помощта на Уилям Мебарак въпреки деликатното му здравословно състояние: „Той дойде в Барселона, за да ме утеши, когато бях погълната от тъга за моята раздяла и остана до първото причастие на Милан, когато бе сериозно ранен при инцидент.“

Това стана в средата на 2022 г., но тогава Шакира вече беше под адско напрежение от раздялата с бившия футболист на Барселона, а баща й преживяваше здравословен проблем заради падане вкъщи.

„Всичко се струпа наведнъж, домът ми се разпадаше. Разбрах от пресата, че съм била предадена, докато баща ми беше в интензивното отделение.

Мислех, че няма да оцелея! Човекът, когото съм обичала най-много в живота си, баща ми го нямаше, когато имах най-голяма нужда, не успях да говоря с него или да получа съвета от най-добрия си приятел, от когото щях да имам толкова нужда”, спомня си звездата.

Тези тежки дни и изпитания, за щастие, са вече само спомен, сега баща и дъщеря, и разбира се, също майка й Нидия Рипол, се радват на нов живот в Маями.

„Възстановяването му беше много трудно и бавно, но той е прекрасен човек, който винаги ни изненадва със силата си“, продължава Шакира.

„Преодоля COVID, две катастрофи, пневмония, пет операции... Всичко това на 91 години и за по-малко от шест месеца. Баща ми е най-големият пример за издръжливост, а майка ми е до него ден и нощ, придружавайки го."

Семейното щастие на баща й на толкова напреднала възраст беше голямата мечта на Шакира, когато стана майка, докато бяха заедно с Жерар Пике. 

„И двамата бяха отражение на тази мечта, която не можах да изпълня, но това, надявам се, е пример за моите деца - на любов, търпение във взаимоотношенията, абсолютна отдаденост и жизненост“.

Родителите, а също децата и музиката са й дали сила да преодолее тежката раздяла и изневярата на Пике.

„Музиката спаси живота ми и ми даде криле да летя. Тя ми позволи да бъда себе си, спасяваше ме в най-трудните моменти. Когато не можех да позная самата себе си,  музиката беше моето огледало”.

ШАКИРА БРЕМЕННА? Таткото е спортист или някой, който се мотае около нея, подсказа гледачка

Лудо влюбена: Шакира приземила самолет, за да целуне щурия си млад любовник Пике