0

Е дин от най-богатите хора в света, Илон Мъск, редовно употребявал LSD, кокаин, екстази и халюцигенни гъби, твърди The Wall Street Journal

Това често ставало по време на частни партита по света, където присъстващите подписват споразумения за неразкриване на информация или дават телефоните си, за да не могат да правят снимки.

ПОГНАХА ГО: ЕС започва разследване на платформата на Илон Мъск

На свой ред Илон Мъск отрече да е използвал незаконни вещества, твърдейки, че в тялото му не са открити „дори и следи“ от наркотици или алкохол в продължение на три години в отговор на публикациите на изданието, пише Forbes.

В събота The Wall Street Journal публикува подробна статия за употребата на наркотици от Мъск. Според нея, членовете на борда на Tesla са говорили неофициално за употребата на наркотици от Мъск от години и дори са се обърнали към брат му Кимбал Мъск със загриженост относно поведението му. 

ТРУПАТ ЯКО ПАЧКИ: Най-заможните мъже станаха още по-богати през 2023 година!

Обкръжението около най-богатият човек в света се опасява, че употребата на забранени вещества може да има големи последици не само за здравето на Мъск, но и за шестте компании и милиарди активи, които той контролира. Цитира се как през 2018 г. Мъск е взимал няколко таблетки LSD на парти, което е организирал в Лос Анджелис. На следващата година той е купонясвал с гъби на събитие в Мексико. През 2021 г. е приемал кетамин за развлечение с брат си Кимбал в Маями на домашно парти по време на Art Basel.

Твърди се също, че Мъск е приемал наркотици с ръководители на своите компании – източници казаха пред изданието, че милиардерът е приемал кетамин за развлечение с брат си Кимбал, който седи в бордовете на Tesla и SpaceX, както и незаконни лекарства с члена на борда на директорите на SpaceX Стив Юрветсън.

СТРОГО СЕКТРЕТНО: Мъск тайно изстреля американски военен самолет

Вестникът също така съобщи, че бившият директор на Tesla Линда Джонсън Райс е напуснала компанията през 2019 г. поради употребата му на наркотици и променливото му поведение.