0

Р иалити звездата Ким Кардашиян беше съсипана от критики, заради отказа й да се откаже от връзките си с бранда „Баленсиага“.

Модната къща предизвика страшен скандал, след като пусна детски плюшени мечета, облечени със садо-мазо дрехи. За да направят ситуацията още по-неприятна компанията използва малки деца за фотосесията си. Снимките предизвикаха лавина от недоволство и „Баленсиага“ се принуди да ги изтрие и да се извини публично.

Кардашиян се оказа в центъра на скандала, тъй като от години е посланик на бранда. На 42-годишната звезда й отнеха няколко дни, за да реагира по какъвто и да е начин на ситуацията. Тя пусна в социалните мрежи коментар: „Като майка на четири деца, бях разтърсена от тези обезпокоителни кадри. Безопасността на децата трябва да е най-важното нещо нашето общество – точка. Всякакви опити за нормализиране на насилието над деца от всякакъв вид не трябва да имат място в нашето общество – точка“.

Кардашиян често е виждана да носи дрехи на модния бранд на големи събития и е участвала в няколко от кампаниите на марката в миналото. Риалити звездата дори е участвала в модни ревюта на „Баленсиага“.