0

И зпадналата в немилост филмова звезда Кевин Спейси говори пред съда в Ню Йорк, отхвърляйки като "неверни" обвиненията, че е извършил сексуално посегателство над колегата си Антъни Рап, когато е бил непълнолетен.

Рап, който участва в сериала " Star Trek: Discovery", претендира за обезщетение в размер на 40 млн. долара срещу двукратния носител на "Оскар" за "емоционални страдания" за това, което се твърди, че се е случило през 1986 г., когато той е бил на 14 години, а Спейси - на 26.

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Актьорът Кевин Спейси е обвинен в сексуално насилие срещу трима мъже

Спейси заяви, че не си спомня да е присъствал на частно парти в апартамент в Манхатън заедно с Рап, както твърди 50-годишният вече мъж.

Преди да се яви в съда, 63-годишният Спейси спечели малка победа, когато съдията, водещ делото, Луис Каплан, отхвърли твърдението на Рап, че Спейси умишлено му е причинил емоционален стрес.

В иска си Рап обвинява Спейси, че е влязъл в спалнята, където е гледал телевизия по време на парти, на което двамата са присъствали, вдигнал го е, качил го е на леглото и е легнал до него.

В обръщение към съда по-рано този месец Рап разказва, че по време на предполагаемия инцидент се е "чувствал замръзнал" - докато не е успял да се "измъкне".

Кевин Спейси пледира невинен в британски съд по обвинения в сексуално посегателство

Откакто обвиненията на Рап се появиха за първи път през 2017 г., в разгара на движението #MeToo срещу сексуалното насилие, Спейси изчезна от екраните и кината.

По време на кръстосания разпит Спейси описа собственото си проблемно семейство с баща, когото определи като "расист" и "неонацист" - нещо, което никога преди не е казвал публично. Той не харесвал гейовете и не оценявал интереса на сина си към театъра.

Спейси заяви, че обвиненията на Рап, публикувани в края на 2017 г. в статия в Buzzfeed, са го накарали да се почувства "шокиран, уплашен и объркан".

По препоръка на съветниците си той поднесе публично извинение, за което сега казва, че съжалява.

"Бях насърчаван да се извиня и си взех поука, а именно: никога не се извинявай за нещо, което не си направил", каза той пред съда.

Съдът поряза мераците на Кевин Спейси да отклони дело за сексуално посегателство

По време на обвиненията той за пръв път се разкрива публично като гей, което според него е довело до обвинения, че "се опитва да промени темата или да отклони вниманието".

Изтривайки сълзите си, звездата от "American Beauty" и "House of Cards" заяви, че "никога не би направил нещо, което да навреди на гей общността".

Звездата от "Обичайните заподозрени" също така се призна за невинен по обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже между март 2005 г. и април 2013 г. във Великобритания, а през 2019 г. обвиненията срещу него в непристойно посегателство и сексуално насилие бяха свалени в Масачузетс.