0

С тефан Вълдобрев, който откри фестивала "Арт Будилник" в Петрич, разгледа Историческия музей в града, представящ богатото културно-историческо наследство на града и региона.

Певецът остана особено впечатлен от артефактите от Хераклея Синтика.

Красота

Голямата императорска статуя, теракотените маски, изработвани там, както и всички изящни скулптури, изложени в музея, затвърдиха у него впечатлението от посещението на археологическите разкопки. Античният град Хераклея Синтика се превърна в един от любимите му обекти. В последно време изпълнителят е все по-запален по разходките си на подобни места и с интерес изслуша разказите на ръководителя на проекта за конставрация, реставрация и социализация Катя Стоянова, която с удоволствие се превърна в гид на звездата. Музеят го впечатли освен с богатите си колекции и с модерна архитектура и Паркова среда.

Съдба

Няколко часа по-късно, именно в градския парк, се състоя и представянето на неговата книга "Книга за песните", а петричани имаха удоволствието да чуят неговите истории за най-големите му хитове. След това изпя и емблематични песни акустично с китара. "Миналата година случайно попаднах във вашия регион, видях всичките красоти и се зачудих защо никога не съм правил нищо тук. Сега получих покана от "Арт будилник" и съм сигурен, че няма нищо случайно. Щастлив съм от първата си среща с вас и ще помня тази вечер", каза Стефан пред публиката. Веднага след него зрителите се насладиха и на безплатна филмова прожекция на хитовата лента "Игра на доверие", а специален гост бе актьорът Александър Димов.