0

А ктьорът Алек Болдуин се размина със сериозна присъда, след като прокуратурата в щата Ню Мексико промени обвинителния акт срещу него. Болдуин уби по непредпазливост операторката Халина Хъчинс при снимките на уестърна „Ръжда“ (Rust). В най-лошия случай Болдуин може да получи няколко месеца зад решетките, но е по-вероятно да се размине с условна присъда.

Секс

Списъкът със знаменитости, които са попаднали в затвора, след като са били осъдени, обаче е много дълъг. Един от най-големите грешници е продуцентът Харви Уайнстийн. Той вече има влезли в сила присъди от общо 23 години за изнасилвания и склоняване към секс чрез принуда. Уайнстийн е признат за виновен по много от заведените делата. Срещу него има още висящи дела и присъдата му може още да нарасне.

Заради подобни престъпления в момента в немилост е и комикът Бил Козби. Едно от любимите лица на Америка бе признат за виновен по обвинение, че е дрогирал и изнасилил Андреа Констанд. Присъдата отприщи истинска лавина от жалби на жени, които твърдяха, че са изнасилени от Козби. В крайна сметка новите обвинения паднаха в съда и Козби ще трябва да лежи само заради изнасилването на Андреа.

Актьорът Джаред Фогъл, който е известен с ролята си в сериала „Джак и Джил”, също получи солена присъда. Джаред бе изключително популярен в САЩ като едно от емблематичните рекламни лица на известна верига за бързо хранене. Приказката свършва в момента, в който ФБР уличава Джаред, че компютърът му е натъпкан с детско порно. Той се признава за виновен, сключва сделка и получава 15-годишна присъда.

Цели 19 години за предумишлено убийство получи актьорът Фил Сектор. Заседателите го признаха за виновен, че е убил актрисата Лана Кларксън. Малко след произнасянето на присъдата Фил почина в затвора.

Побой

Рапърът Крис Браун лежа почти половин година в затвора, защото преби тогавашната си приятелка певицата Риана. Браун се измъква, като обещава, че ще се подложи на терапия. В момента срещу него се водят няколко дела по обвинения, че дрогирал и изнасилвал малолетни и непълнолетни момичета, които привличал с обещания за участия в клиповете му.

Греховете на миналото почти съсипват кариерата на Марк Уолбърг. Още по времето, когато не бил толкова известен, Уолбърг имал славата на брутален хулиган. Веднъж под въздействието на алкохола смазал от бой Джон Трин. Уолбърг получил 90-дневна присъда за побоя. По-късно актьорът поискал от съда да го реабилитира. В негова подкрепа свидетелства дори самият Трин. Според слухове това свидетелство е струвало огромна сума на актьора.

Един от първите продуценти на нашумелия сериал „Хавай 5.0” Дуейн Чапман също се озовава зад решетките, след като на млади години при улична свада убива наркодилър. Получава петгодишна присъда, но лежи само 18 месеца.

Наркотици

Звездата от „Железния човек” Робърт Дауни Джуниър бил затънал дълбоко в блатото на наркотиците. Преди около 20 години го хващат да кара надрусан и го пращат в затвора. Излиза след година за добро поведение и светкавично започва пак да се друса и да шофира неадекватен. Този път получава три години затвор, последван от години рехабилитация, преди да се изчисти и да се върне пак на сцената.

Актьорът Тим Алън се отървал само с пет години зад решетките. Алън бе осъден за контрабанда на кокаин. Той се отървал с лека присъда, след като издал цели 21 свои съучастници.

Рапърът Ти Ай успял за кратко време да получи няколко присъди за притежание на наркотици. Той се опитал да купи незаконен пистолет от полицай по прикритие, а за капак получил обвинения в изнасилване. Последните били оттеглени преди делото.

Актрисата Амбър Портууд получава едногодишна присъда за притежание на наркотици, но подобно на Робърт Дауни, се надрусва в момента, в който излиза на свобода. Получава още пет години.

Считаният за баща на фънк музиката Джеймс Браун също се забърква в неприятности. Един ден той нахлува в съседен на неговия офис в Огъста. Браун размахва зареден пистолет и искал да гръмне онзи, който бил ползвал тоалетната му. Арестуват го и установяват, че е надрусан с халюциногенни вещества. Получава пет и половина години затвор.

Пари

Три години зад решетките получава звездата от „Блейд” Уесли Снайпс. Неговото престъпление било, че укрил доходи в големи размери. След като излиза от затвора, успява да рестартира кариерата си с роля в „Непобедимите 3”.

Телевизионната топготвачката Марта Стюарт също прекара няколко месеца в затвора. Звездата се опитала да скрие от данъчните значителни суми, които получила от продажба на акции.

Джим Бакър също беше изключително популярно лице от малкия екран. От обикновен евангелистки свещник той се издига до суперзвезда в шоубизнеса. Печели по 160 млн. годишно и има религиозни предавания в праймтайма. В огромно дело го осъждат за лъжи и измами. Получава присъда от 45 години зад решетките.

Моника Беди сбъдва мечтата на почти всяко индийско момиче. Тя покорява Боливуд. Любовница е на известния гангстер Абу Салем. Полицията я разследва за многобройни престъпления, но тя е изключително интелигентна и успява всеки път да надхитри силите на реда. Прави една-единствена грешка. Арестуват я за това, че отива на екскурзия в Португалия с фалшив паспорт. Екстрадират я в Индия и лежи година и половина в затвора. През 2016 г. успява да рестартира кариерата си и отново се снима във филми.

Рапърът Лил Уейн получи присъда от една година зад решетките, след като полицията откри незаконен пистолет, скрит в микробуса, с който певецът обикаляше на турнета. Той излежа общо седем месеца, но след това написа мемоари за престоя си в затвора и спечели 7-цифрен хонорар в долари.