0

Ш акира се завръща в класациите благодарение на песента „TQG“, която записа с Karol G и в която отново има намеци за бившия й мъж Жерард Пике.

В допълнение, песента на двамата колумбийски изпълнители има и случайно послание за пуерориканския рапър Ануел AA, който не се поколеба да отговори и да се възползва от това, за да увеличи допълнително гледанията на песента си „Más rica que ayer“. Въпросният рапър споменава както Шакира, така и Пике: „Хвърли ми DM, за да не се карам. Ти не си Шакира, нито аз съм Пике .

Сега, както съобщава програмата En casa con Telemundo, Шакира обмисля да предприеме съдебни действия срещу певеца за използване на нейния образ и име без нейното съгласие, за да спечели гледания, слава и богатство. В момента нито една от страните не е потвърдила твърдението, но различни международни медии посочват голям дискомфорт в Шакира за изричния начин, по който Ануел АА се произнася за раздялата и с Пике.

Разбира се, този стих не е единственият детайл, който е разгневил певицата. Преди няколко дни Ануел разпали още повече полемиката, като сподели публикация с посланието „Мъжете не плачат, мъжете плащат“. Тази препратка към фразата, която Шакира използва в „BZRP Music Sessions #53′, беше придружена от поза на Пуерториканеца с гигантски плакат на Шакира на заден план.

От гореспоменатата медия посочват, че това би била маркетингова стратегия от Anuel, който уж трябва да има „предварителното, изрично и информирано съгласие на собственика“, за да може да постави името на човек в музикално произведение.

В социалните мрежи Ануел вече получи остри критики от последователите на Шакира, които го обвиняват, че се опитва да „спечели слава“ за сметка на Шакира и Karol G. Трябва да се помни, че Шакира и Ануел АА си сътрудничиха по песента „Me gusta“, която излезе през 2020 г.