0

М еган Маркъл била „разочарована“, колко малко пари има принц Хари, когато се запознали, твърди кралски експерт.

Авторът Том Бауър, който написа книгата от 2022 г. „Отмъщението: Меган, Хари и войната между Уиндзор“, описа бившата актриса като „обсебена от парите“ в интервю за Daily Mail.

„Нейната голяма изненада и разочарование беше, че принц Хари имаше много малко пари. Тя си въобразяваше, че той ще има стотици милиони, ако не и милиарди, и сега трябва да компенсира това“, твърди Бауър.

Авторът продължи с твърдението, че двойката не може да си позволи сегашния начин на живот: „Тя иска да се вози в големите кадилаци, частни самолети, а в момента й се налага да работи за тези неща неща'.

През 2021 г. Forbes оцени богатството на Хари и Маркъл на 10 милиона долара, които включват и наследството на Хари от покойната му майка, принцеса Даяна, и капитала, който двойката притежава в имението им в Монтесито, Калифорния. Те също бяха финансово отрязани от имуществото на Британската корона, оценявано на 34 милиарда долара, след като напуснаха кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ.

Последните няколко проекта на двойката обаче има донесоха прилични доходи. За книгата си „Spare” Хари прибра 20 милиона долара аванс.