0

Б ивша служителка на WWE съди основателя Винс Макмеън, твърдейки, че той я е малтретирал и сексуално експлоатирал, когато е бил главен изпълнителен директор на компанията.

Също така твърди, че Макмеън я трафикирал на бъдещи кечисти „като пешка за осигуряване на сделки с талантите“.

В делото, заведено от бившата служителка на WWE Джанел Грант, се твърди, че Макмеън и WWE са нарушили Закона за предотвратяване на жертвите на трафик и включва искове за гражданско насилие и умишлено причиняване на емоционален стрес във връзка с дългогодишно сексуално и емоционално насилие, което Грант каза, че е изтърпяла като служителка на Световната федерация по кеч.

ШЕФЪТ НА КЕЧА ГО ЗАГАЗИ: Забъркан в секс скандал за $3 милиона

В делото не са споменати парични щети, но се споменава, че споразумение за конфиденциалност, подписано от Грант, докато била служителка на WWE, е „недействително и неприложимо и не забранява нито един от исковете срещу ответниците Макмеън и WWE“.

Делото беше заведено два дни, след като TKO Group Holdings, компанията-майка на WWE и UFC, подписа 10-годишна сделка с Netflix за „Първична сила“, оценена на 500 милиона долара годишно.

Макмеън се оттегли като главен изпълнителен директор на WWE през 2022 г. на фона на разследване от борда на компанията за предполагаеми плащания на пари на жени, които го обвиниха в сексуално насилие.

Макмеън се завърна в компанията през януари 2023 г. като изпълнителен директор, за да ръководи продажба на WWE, която миналата година се сля с UFC.

В момента обаче, след като WWE и се сля с UFC Макмеън не е мажоритарен собственик на кеча. Компанията Endeavor официално завърши придобиването на мажоритарен дял в компанията, създала звезди като Дуейн Джонсън-Скалата, Джон Сина и "Ледения" Стив Остин. Отвъд това Endeavor събират WWE и най-голямата ММА организация в света - UFC - в една обща компания с името TKO Group Holdings. Endeavor държат 51% от новата обединена компания, а 78-годишният Макмеън има 16,4% дял. Той е изпълнителен директор на новата TKO Group Holdings.

 

При сделката WWE беше оценена на 9,3 милиарда долара. За сравнение Endeavor купиха UFC през 2016 г. за сумата от 4 милиарда долара.

Иначе в делото заведено от Грант пише още, че Макмеън я обсипвал с подаръци и празни повишения, като в същото време я заплашвал, ако тя не се поддаде на неговите все по-покварени сексуални изисквания, включително разпространение на нейна порнография.

ПО СТЪПКИТЕ НА БАЩА СИ: Дъщерята на Скалата стана кечистка (ВИДЕО)

Обаче, след като съпругата на Макмеън научила за връзката му с Грант, тя била притисната да подаде оставка от WWE и принудена да подпише споразумение за поверителност.