0

Б ившият капитан на Ман Юнайтед и Англия Рио Фърдинанд и семейството му са преживели "ужасяващ инцидент" през последните часове, когато мъж се опита да се промъкне в дома му в югоизточен Лондон през задната градина.

Както беше публикувано от The Sun, нападателят отвори вратите към задния двор и самият бивш футболист се изправи срещу него, за да защити бременната си съпруга и децата си, които бяха в къщата. Натрапникът си нямаше и понятие колко застрашително изглежда високият 1,90 м бивш капитан на Ман Юнайтед и Англия РИо Фърдинанд.

„Притеснително е, че някой е проникнал в комплекса, но Рио се погрижи за това и двамата знаят, че можеше да бъде много по-лошо. Това предизвика много безпокойство“, каза източник на „Сън“.

Фърдинанд бе достатъчно смел и решителен да обезвреди натрапника и да го задържи до пристигането на частната охрана в района, а по-късно и на полицията. 

Фердинанд не знаеше с какво ще се сблъска, когато излезе в задния двор. Според властите 70-годишен бездомник е успял да се промъкне там.

Откаран е първо в болницата от агентите, тъй като твърдеше, че не се чувства добре и най-накрая беше освободен.

„Хубаво е да видиш телевизионна знаменитост и известен футболист да предприеме действия в защита на дома и семейството си. Имаше ужасяващи истории за кражби в домовете на футболисти“, каза Мик Невил, бивш главен инспектор на лондонската столична полиция.

От своя страна Кейт, бременна с второто си дете от Рио (то ще бъде пето за бившия играч), не пожела да направи изявление по този въпрос, но се появи в нощта след нападението по телевизията и остави коментар в социалните мрежи: „Много натоварена, но вълнуваща седмица. Сега вкъщи по пижама с бебетата и съпруга ми”.