0

Д а си звезда е привилегия, но и задължение към обществото. Животът на знаменитостите е постоянно във фокуса на медиите. Техните болести, мании и чудати навици лесно често дават повод за водещи новини. Преди седмица Анджелина Джоли бе специален гост на прием в Белия дом, организиран от президента Джо Байдън, а поводът бе посещението на южнокорейския му колега Юн Сук-йол. Анджелина се появи под ръка с 21-годишния си син Мадокс. Казват, че агентите се напрегнали доста от появяването й, защото според медиите Анджи имала смахнато хоби. Падала си по ножове и хладни оръжия.

Страст

Страстта била пробудена от майка й, която й подарила първата кама, преди да навърши 12. Анджелина се увлякла до такава степен, че домът й буквално е препълнен с остриета. В интервю пред W Magazine тя признава, че е предала влечението към остриетата и на сина си Мадокс.

Той е осиновен, когато е едва на 5. Детето се заигравало с ханджарите на майка си, та се наложило Анджелина да затъпява остриетата, за да не се нарани малкият.

Майка и син втрещявали гостите си с шантавата си страст. Това хоби обаче не се сторило забавно на агентите от тайните служби, които следели да няма никакви изненади на приема.

Далеч по-безобидно е хобито на певеца Джъстин Бийбър. Той сваля напрежението преди участие, като реди пъзели и решава всякакви главоблъсканици. Бийбър станал изключително добър в скоростното редене на Рубик кубче. Амбицията му е да падне под границата от две минути дори за най-заплетените комбинации. Между концертите Джъстин се отдава на другата си страст – т.нар. диво плуване. Това е модерно хоби, при което се избягват стандартните водоеми като басейни и охраняеми плажове. Джъстин търси тайни, скрити и абсолютно диви езера, в които да плува.

Вкусно хоби е избрала звездата Тейлър Суифт. Тя се успокоява, като прави сладкиши и парти аксесоари. Суифт е известна с това, че лично пече огромни количества курабийки. Тъй като няма какво да ги прави, Тейлър ги разпраща безплатно на фенове и последователи от социалните мрежи. Тя прекарвала часове и в майсторенето на дискотопки и украси за коледни елхи, които също раздава на феновете си.

Бионсе пък е известна с прякора Пчелата майка сред близките си. В интервю за британското издание на Vogue Бионсе признава, че има хоби да отглежда пчели и да произвежда домашен мед. По последни оценки тя има кошери с около 80 хиляди пчели. Тя произвежда тонове домашен мед.

Любов

Неочаквано миролюбива и много нежна страст има бившият крал на професионалния боксов ринг Майк Тайсън. Въпреки славата си на кръвожаден звяр, та дори в един от мачовете отхапа ухото на Холифийлд, той се умилява от гълъби. Майк притежава голямо собствено стопанство, в което отглежда пощенски гълъби, които участват и печелят състезания.

Странно влечение има и носителят на „Оскар“ Том Ханкс. Той е луд по пишещи машини. В колекцията си той има над 250 експоната. Любовта на Том към колекцията му е огромна. Пишещите машини се поддържат в безупречно състояние и повечето от тях могат да работят безпроблемно.

Слабост към ритмите пък има Уил Смит. Нашумелият с ролите си в „Мъже в черно” и „Лоши момчета” актьор използва всяка свободна минута, за да се потопи в любимия си рап. Уил слуша, но и пише песни. Освен това Уил успява да нареди кубчето на Рубик за по-малко от минута.

Бизнес

Печеливша ниша за своето хоби е открила актрисата Сюзън Сарандън. Тя нашумя с участието си в хита „Телма и Луиз”, но напоследък е поставила актьорството на втори план. Сарандън е заклет фен на тениса на маса. Тя патентова собствена марка „Спин” за верига от барове с маси за тенис.

Своя рецепта за справяне със стреса има и топготвачът Гордън Рамзи. Увлечението на шотландеца е свързано със здравословния му начин на живот. Рамзи е фен на бягането и има завършени 15 маратона. Той не се ограничава само в обикновените обиколки по улиците на големите градове. Рамзи се пуска на ултрамаратони, които са известни с почти нечовешките условия, при които се провеждат. Рамзи има участия и в триатлоните от веригата Iron Man.

Рок динозавърът Род Стюарт е луд по влакчетата. Той се потапя в своя собствен свят и остава там седмици наред. Малко известен е фактът, че Род има проект, по който работи от 20 години. Става въпрос за умалено копие на американска железница. Стюарт изработва не само вагончетата и човешките фигурки, но и умалени модели на цели градове, включващи улици, сгради, небостъргачи и т.н.

Арт

Даниел Дей Луис, който е известен с превъплъщенията си в екстремни персонажи, разпуска с дърворезба. В един момент обаче това му се сторило недостатъчно. Той предприел пътешествие до Флоренция, където се хваща като чирак при местните обущари. И не, това не е свързано с поредната роля, а със слабостта на Даниел към обувките. С днешна дата той има успешни свои ръчно направени модели.

Хобито на Камерън Диас няма нищо общо с тишината и спокойствието. Актрисата е пристрастена към адреналина. Тя се хвърля да прави опасни за живота каскади. По време на снимките на филмите от поредицата „Ангелите на Чарли” Камерън се подвела от колежките си Дрю Баримор и Луси Лиу да скачат с парашут, за да разтоварят от стреса.