0

Н аследникът на българската царска титла, княз Борис изглежда е въвлечен в любовна афера с престолонаследничката на Нидерландия Амалия. Това пише сайтът „Инфобае“ и разказва история, която е с всички шансове да има щастлив край.

Амалия твърде често в последните месеци посещава Мадрид и причината си има име - Борис Сакскобургготски, най-големият син на покойния княз Кардам и внук на цар Симеон.

НА РОЖДЕНИЯ Й ДЕН: Царското семейство при инфантата

Според слухове именно той е бил причина Амалия да посрещне и новата година в испанската столица, а не у дома, където има задължения с кралското семейство.

Амалия под ръка с Борис

 Амалия под ръка с Борис
CoutureAndRoyals@CoutureRoyals

Принцесата, най-голямата от трите дъщери на крал Вилхелм и кралица Максима, през декември навърши 20 години и се бе преместила в Амстердам, но заплахи за отвличането й я върнаха в Хага и затвориха у дома, в двореца.

НА СЦЕНА В ЛОНДОН: Бъдещият Борис IV гледа дядо си Борис III

Мадрид е възможност тя да се движи свободно и дори обмисляла да се премести там за постоянно, като се засели в елитния квартал Саламанка.

Според запознати, романсът между Амалия и Борис, който е на 26 години и е скулптор, започнал през миналия октомври, когато двамата се засекли на една от т.нар. „кралски“ сватби. Двамата са снимани под ръка, макар принцесата да е била на събитието със своето кралско семейство от Нидерландия.

Княз Борис Търновски пази царската корона!

„Инфобае“ напомня, че Борис е сред най-дискретните членове на династии в Европа. Роден в Мадрид, той до неотдавна живееше в Лондон, но се завърна в родния си град. Сега там е мястото на срещите му с Амалия.

Тя от своя страна неотдавна приключи неофициална връзка с германски наследник на милиони, с когото се запознала през 2021 г. в Университета в Хага.