0

Т ейлър Суифт е редактирала музикалния клип на един от новите ѝ хитове дни след пускането му. Певицата е подложена на сериозни критики.

В оригиналния видеоклип към песента Anti-hero ("Антигерой") Суифт стъпва на кантар, на който е изписано "FAT" (дебел), докато нейното алтер его разочаровано поклаща глава.

Критиците твърдят, че сцената е "дебелофобска" и засилва негативните конотации на думата "дебел".

"Антигерой" е част от новия албум на Суифт. Издаден миналата седмица, Midnights („Полунощ”) вече счупи рекордите в Spotify за най-слушан албум в рамките на ден.

Успехът му обаче отчасти е засенчен от полемиките в мрежата относно "спорния" видеоклип, чийто автор и режисьор е самата Тейлър Суифт.

"Гледайте моите кошмарни сценарии и натрапчиви мисли, които се разиграват в реално време", това написа тя в Twitter под песента.

Писателката Аманда Ричардс открито я критикува: "Сигурна съм, че в личната история на Тейлър има куп нюанси, но нюансите не са това, което носи тази сцена”, написа тя, като допълни, че вместо това "получаваме поредното бързо ударно напомняне, че това да бъдеш дебел е ужасно нещо".

"И честно казано, просто нямаме нужда от повече такива неща", категорична е Ричардс.

Не липсваха обаче и фенове, които подкрепиха певицата. Мнозина коментираха, че по този начин Тейлър изобразява своя опит с хранителните разстройства и налагането на "перфектният образ", който популярните личности "трябва" да поддържат.