0

В арненският рапър Мишо Шамара се оказа сред българите, гледали на живо баскетболната среща между Чикаго Булс и Сакраменто Кингс. Биг Ша успя да се срещне на живо с българската звезда в НБА Александър Везенков.

„Ще гледаме Булс и срещу тях нашето момче“, разказа на последователите си в социалните мрежи Михаил Михайлов. И публикува няколко видеа от залата и две снимки, на които позира със спортиста.

Председателят на УС на Sofia Eagles Николай Рашков пред „Телеграф“: Везенков даде гласа си за първото ни видео

Победа 

Шамара бе един от 400-те българи, които бяха в Юнайтед Център, за да проследят двубоя, в който отборът на Сакраменто Кингс победи със 123:115 като гост Чикаго Булс. Самият Везенков отново не влезе в игра заради контузия на десния глезен.

В минутите преди началото на двубоя обаче той се снима с всички желаещи и раздаде автографи.

Везенков пред NOVA: Ритъмът в НБА е луд, пътува се постоянно и трябва да си готов за битка (ВИДЕО)

Кингс удари Булс! Везенков отново не игра за Сакраменто при голям успех над Чикаго

Някои от сънародниците ни бяха дошли със специално изработени фланелки с неговия лик и надпис "Ние обичаме българския крал на НБА". Почитателите на баскетбола в Чикаго се надяват на слуховете, че българинът ще се присъедини към отбора на Майкъл Джордан.

„От една страна сме фенове на Везенков, от другата страна сме си от Чикаго. Дай боже да го подпишат тука, че да си е при нас и да си го виждаме по-често“, споделя самият Мишо Шамара.

Подкрепа 

Везенков не е играл от 23 януари срещу Атланта, вече в шест поредни мача.

„Много се радвам, когато виждам българи на трибуните в САЩ. Много им благодаря. Радвам се да се видя с тях и да се снимаме. Съжалявам, че не играх, но се надявам следващия път да ги зарадвам. Много съм щастлив да виждам флага на България”, каза българският баскетболист пред NOVA.

Шамара на любимия остров на Хемингуей (СНИМКИ)

По думите му още в предсезонната подготовка се е почувствал част от НБА - когато е играл срещу Леброн Джеймс.

"Показах, че имам място тук, в минутите, които ми се дават, мога да помогна на отбора. Опитвам да увеличавам времето си и да съм полезен. Виждал съм и хора, които не можеш да спреш. Тук има повече анализи и цифри при статистиката. Всички много добре ме приеха", посочи Везенков.