0

З вездата на италианската музика Дзукеро се завръща за пети път в България, за да зарадва родните си почитатели с най-доброто от музиката си.

„В България хората са топли и емоционални като италианците“, казва Аделмо Форначари и издава, че няма търпение да се срещне с феновете у нас отново на 23 юни в зала 1 на НДК.

Турне

Доказан факт е, че Дзукеро и българската публика споделят една дълга и взаимна любов. Това ще е петото му идване у нас след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година, което ще премине през 13 държави, в които италианецът ще изнесе 34 концерта. В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична.

Хитове

Хитовете му са много - Senza una Donna (Without a Woman), Il Volo, Baila (Sexy Thing, Occhi...), а дуетите с други звезди - неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Стинг, Брайън Адамс и Брайън Мей. Дзукеро беше единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. А албумът му Blue (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика. Последният му студиен албум е Discover (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид пауза, през тази година и част от 2024 той буквално няма да слиза от концертната сцена.