0

Б ританският актьор Надим Нааман, който играе Фантомът на операта в едноименната постановка, си показа маската в София.

Докато чакаше за репетиция в гримьорната в НДК, той щракна аксесоара си върху постамента, на който седи. „Винаги сюреалистично“, написа той към фотото, което публикува в социалните мрежи.

Маската на Фантомът от едноименната постановка, която показа в София актьорът Надим Нааман.

 Маската на Фантомът от едноименната постановка, която показа в София актьорът Надим Нааман.
Instagram

Забележителности

Надим заедно с колегите си Дъг Картър, който играе Раул, и Джорджа Уилкинсън, която ще се редува с Хариет Джоунс в образа на Кристин, се разходиха в градинката пред НДК преди премиерното си представление снощи. Тримата си бяха облекли костюмите от мюзикъла и с тях направиха специална БГ фотосесия. „Те ще бъдат две седмици у нас, така че ще имат възможност да опитат българската кухня, както и да видят забележителностите на София. Но няма да правим организация – все пак са голяма група, над 100 човека, всеки си ходи, където иска, в свободното време и си хапва каквото пожелае“, сподели пред „Телеграф“ организаторката на гастрола им у нас Катя Карагеоргиева от „БГ саунд стейдж“.

Дантели

„Фантомът на операта“ ще се играе до 21 април в зала 1 на НДК и във всяко представление участват над 130 души – актьори, балетисти, музиканти от оркестъра и екип. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим. Пищните костюми са изработени от скъпи материи – коприна, кадифе, дантели с над 1200 пришити декоративни елементи – скъпоценни камъни, мъниста, апликации. За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които са специално боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра - съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. А завесата, която се спуска в пето действие, е направена от 20 000 копринени рози, ръчно бродирани в Китай.

Не пускат закъснели

Вратите на НДК отварят в 19:00 часа за вечерните представления и в 14:00 часа – за следобедните. „Моля, елате навреме, за да заемете спокойно местата си! Влизането след началото на спектакъла до антракта му НЯМА да бъде възможно поради естеството на представлението“, казват организаторите. Спектакълът е в две действия с 20 минути антракт. Във фоайето ще има два фотокъта, където всеки зрител би могъл да запечата своя спомен от събитието. „Моля да имате предвид, че фото и видеозаснемането на представлението е строго забранено. Моля да се уверите, че мобилните ви телефони и всички електронни устройства са изключени“, добавят още от „БГ саунд стейдж“.