0

М ладият актьор Севар Иванов, който тези дни стана рицар на тамплиерите, играе художник гений, влюбен в психоложка, в новия български филм „Цветовете на незавършеното“, научи „Телеграф“.

Лентата е продуцентски дебют за актрисата и сценарист Красимира Белев (Мира Котева), позната и като автор на книгата „Приказки с Мира“, и за нейния партньор в живота и в работата – Антон Белев. Това не е първият сценарий на младата актриса. Двойката се запознава на снимките на късометражния филм по сценарий на Красимира Undo (Крачка назад), а сега продуцира първия си игрален филм с желание, страст и под шапката на новосъздадената си продуцентска къща First Draft.

Сюжет

В самото заглавие „Цветовете на незавършеното“ е загатнат самият сюжет на филма и неговата многопластова история, която може да бъде анализирана от различни гледни точки. Сюжетът проследява историята на ексцентрична психоложка, която разполага с лимитирано време да експериментира с група артисти, прилагайки нестандартни методи, за да излекува страховете им, а самата тя се бори с неразрешим проблем. Докато се опитва да разреши проблемите на своите пациенти, но и собствените си, постепенно започват да се преплитат и тайни, пазени в миналото, сложни семейни отношения, скрити копнежи и мечти, които макар и потискани години наред започват да изразяват потребността си да бъдат изживени, любов, която унищожава и възкресява.

Екип

В главните роли на психоложката и художника ще видим Красимира и Севар Иванов. Във филма участват още Леонид Йовчев, Станка Калчева, Лили Сучева, Божидар Попчев, Мариана Георгиева, Розалия Абгарян, Недиляна Павлик, Теодор Папазов, Аладин Алиибрахим, Виктор Младенов и Стефани Рачева. Режисьор на лентата е Станислав Христов. Това е втората самостоятелна продукция на Красимира с режисьора, като „Цветовете на незавършеното“ е дебют и за двамата в игралното кино. С Undo (Крачка назад), който е заснет малко след началото на пандемията, двамата участват в над 50 международни фестивала, а филмът се състезава и в категория за българско предложение за „Оскар“ в най-големия фестивал за късометражно кино в България In the Palace. След успеха на Undo (Крачка назад) игралният им филм е естествено продължение за екипа.

Ефекти

Оператор на филма е Михаил Михов и освен красиви кадри няма да липсват и специални ефекти, които допълнително ще подсилят емоционалното и визуалното въздействие на историята. Психологическата драма е заснета главно в замък в Боровец, на външни и интериорни локации в Благоевград, както и в София, а неразделна част от визуалното оформление на филма са маслените картини на италианския художник, който живее и работи в Германия, Дарио Пуджиони. Филмът дава и поле за изява на картините на български художници, сред които Царимира Георгиева, Андриян Генчовски, Париса Марковска и Виктория Драганова. В момента филмът е в постпродукция и очакваме да го видим на големия екран през 2023.