0

"Обожавам Богдана Карадочева, ние сме приятели толкова отдавна, от деца", това сподели големият Васил Найденов пред „Телеграф“ по повод обявяването на концерта на Богдана Карадочева и Стефан Димитров на Античния театър в Пловдив на 7 август, където той е специален гост.

Години

„Не броя годините на нашето приятелство, но съм щастлив, че то устоя във времето. Нашият живот минава заедно и това е голям подарък“, допълни Васил Найденов. А неговият мениджър Ивайло Манолов добави, че е жив свидетел как Кеца, Богдана и Стефан творят музика. Стефан написва музиката, Богдана рецитира стиховете, а след това тримата оформят песента. Понякога цяла нощ и на сутринта песента е напълно готова. Става много бързо.

В Пловдив Васил Найденов ще изпълни всички големи хитове по музика на Стефан Димитров като „Сбогом, моя любов“ и „По първи петли“. „Винаги е празник да сме заедно на сцена“, каза Найденов. Той признава, че маестро Димитров е композирал едни от най-хубавите песни в репертоара му, а Богдана Карадочева е написала стихове за тях, които всички помнят и пеят по концертите му.

Звезди

Концертът на Античния е пълен и с още звезди – братя Аргирови, „Вариант Б“, Сандра Александрова и Артур Надосян.

Спектакълът се нарича „Безнадежден случай“ и с него на голямата сцена се завръщат след пандемията от ковид Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Естествено, че ще бъдат изпълнени големите хитове „Иване, Иване“, „Остаряваме бавно“ и легендарният „Безнадежден случай“.

Маестро Димитров събира специално и старата си група „Вариант Б“, с която обикаля България и Европа през 70-те и 80-те години. Специална сцена и мултимедия ще направят спектакъла едно от музикалните събития на годината.

По време на концерта ще прозвучат за първи път и две нови песни на Стефан Димитров, създадени конкретно за това шоу.

Богдана Карадочева и Васил Найденов ще изпълнят и големите си дуети за концерта на Античния.