0

Й орданка Христова и Васил Найденов се събират в бивше посолство за снимките на дуетната си песен Amor, разкри пред „Телеграф“ мениджърът на примата Евгени Боянов.

От тази седмица песента е в ефира на БГ радио, а през март ще бъде заснета и на видео. „Имам идея да направя една минипрограма с 4-5 песни, като тази е задължителна сред тях. Ще снимаме в един затворен комплекс, в който преди време е било настанена мисията на чуждо посолство“, добави Боянов.

Хеттрик

Идеята за дуета е на големия Васил Найденов, който с него прави истински хеттрик в музиката да има общи песни с трите прими – с Лили Иванова (“Стари мой приятелю“) и Богдана Карадочева (“Нова годино“, „Бог се роди, Коледо“, „Молитва за България“ и много други). “Освен това имам дуети с Маргарита Хранова, с Тони Димитрова, с Елвира Георгиева, с Георги Христов. Данчето ме покани за нейния юбилеен концерт в НДК през ноември. Нейната идея беше тя започне изпълнението на „Адаптация“, след което да се появя и да го довършим заедно. Но аз й предложих да направим и нов аранжимент на една стара песен на Стефан Димитров. Песента Amor е съвсем близка като атмосфера до нея, доста кубински звучи, дори се помайтапих, че отиваме към южните части на Америка“, разказа пред „Телеграф“ Васко Кеца.

Решение

„Много ми харесаха стиховете на Маргарита Петкова „Вечно ще те обичам, дори след смъртта“ и заради тях почнах да правя тая песен. А като стана готова, заради нея композирах цял албум – Baby Blue, който излезе за 60-годишнината ми. С Amor започва дискът, но там е с по-камерно решение. Сегашният вариант е различен, но добър. На мен ми е странно съчетанието, но макар и да не е моята трактовка, получило се е. Стиховете на Маргарита са на български, но аз си измислих за добавка нещо на английски и те също са го оставили“, разказа пред „Телеграф“ композиторът Стефан Димитров. За него песента е по-интимна, затова се учудил, като чул готовия запис на дуета. „Пеят по-агресивно, но е хубаво“, добави маестрото. Новият аранжимент е на китариста на Васил Найденов – Стоян Бозов. „Съвети е много меко казано, щом на ФСБ се бърках много детайлно в аранжиментите. Взаимствал е от предишния, Стоянчо е млад човек, няма много опит в тая работа, но вече сме направили няколко песни и може да се развива в тази посока“, добави Кеца. И той, и Йорданка Христова са зодия Дева. „Колкото и да не вярват някои в зодиите, има нещо вярно. И двамата сме вечно недоволни от себе си, не се харесваме, което не е много добре, но пък много се допълваме с нея“, каза още Краля на попа.