0

Е дна от основополагащите групи в траш метъла, с легендарен статут и милиони почитатели по света - „Мегадет“, се завръща за ударно шоу в България догодина.

Дейв Мъстейн и компания ще забият на открито на сцената на столичния Колодрум на 15 юни. Билетите за концерта влизат в предварителна продажба за членовете на Megadeth Cyber Army днес, а всички останали са в масова продажба от понеделник на цени от 88 до 140 лв. 

Метъл 

Групата, характерна с техническото си майсторство, амбициозните аранжименти, зашеметяващите китарни сола и нихилистични, но  красноречиви текстове се завръща в България след гостуването си през 2020, за да представи последния си албум The Sick, The Dying... And The Dead! и у нас. За него Дейв Мъстейн споделя: „Поставям този албум спокойно някъде между Countdown и Rust In Peace. Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на MEGADETH около Countdown to Extinction, доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на Rust in Peace. Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството“, продължава Мъстейн. „Но мисля, че метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр - което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг." 

Борба 

Мегадейв, както го наричат феновете, има награда “Грами“ от 2017 за албума Dystopia, успя да пребори рака на гърлото, получи лилав колан по бразилското бойно изкуство жиу-житцу и стана дядо в рамките само на няколко години, като не спира да твори и да обикаля с групата си по света.